Demersuri pentru preluarea clădirii nefinalizate a Casei Studenților de către Primăria Petroșani

Home Administrație Demersuri pentru preluarea clădirii nefinalizate a Casei Studenților de către Primăria Petroșani
Demersuri pentru preluarea clădirii nefinalizate a Casei Studenților de către Primăria Petroșani

Autoritățile locale de la Petroșani au început demersurile în vederea preluării clădirii nefinalizate din spatele Casei de Cultură a Studenților.

Construcția noii Case de Cultură a Studenților din Petroșani a început în anul 1992 dar, după ridicarea clădirii, lucrările au fost sistate, iar lucrările deja efectuate se degradează continuu, constituind nu doar o pată pe imaginea zonei centrale a localității, ci și un real pericol pentru cetățeni. ”De 15 ani, această investiție nu a mai beneficiat de nici un fel de intervenție majoră în ceea ce privește finalizarea acestei construcții. Noi solicităm această clădire pentru Primărie și avem în vedere să facem acolo un mall de servicii sociale. Ce înseamnă aceasta ? Practic, ne propunem să grupăm la un loc toate serviciile publice sociale către populație: fie că vorbim de Evidența populației, fie că vorbim de Taxe și Impozite, fie că vorbim de instituții descentralizate, cum sunt Serviciul de Pașapoarte, Serviciul de Înmatriculări și Permise Auto sau de Biroul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Toate aceste servicii publice, vrem, să le concentrăm în acest spațiu central cu o suprafață generoasă de peste 2000 de metri pătrați. Am avut deja o discuție în acest sens cu domnul ministru și sperăm ca acest transfer să poată fi realizat, cu atât mai mult cu cât terenul pe care este amplasată construcția aparține domeniului privat al municipiului Petroșani”, a explicat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Acesta a mai precizat că demersurile administrației de la Petroșani vin ca urmare a faptului că ministerul în proprietatea căruia se află această clădire nu mai are în prioritățile sale finalizarea acestui obiectiv, iar în ceea ce privește destinația inițială a acestui, actuala Casă de Cultură a Studenților asigură în mod suficient derularea activităților culturale pentru studenții de la Universitatea din Petroșani, dar și ca urmare a faptului că această clădire se află în centrul municipiului și poate fi una deosebit de utilă pentru cetățeni, în prisma serviciilor pe care primărie dorește să le ofere aici.

Intenția de a valorifica acest obiectiv o are însă și Universitatea din Petroșani care ar dori să preia, la rândul său, în patrimoniu, această clădire, care în opinia conducerii instituției academice din Valea Jiului ar putea deveni un centru cultural pentru studenți și pentru comunitatea locală din Valea Jiului, așa cum a fost ea gândită și construită.