Primăria Petroșani vrea să reabiliteze străzile Maleia și Slătinioara cu fonduri de la CNI

Home Administrație Primăria Petroșani vrea să reabiliteze străzile Maleia și Slătinioara cu fonduri de la CNI
Primăria Petroșani vrea să reabiliteze străzile Maleia și Slătinioara cu fonduri de la CNI

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, demersurile pe care administrația locală le-a făcut în vederea modernizării străzilor Maleia (inclusiv strada Vasile Milea) și Slătinioara, două artere rutiere cu impact și în ceea ce privește dezvoltarea turismului în Petroșani.

Pentru modernizarea acestor drumuri, autoritățile locale de la Petroșani au făcut o solicitare către Compania Națională pentru Investiții (CNI) în vederea includerii acestor obiective în programul național de Construcții de Interes Public, pe Subprogramul ”Drumuri de interes local și drumuri de interes județean”. Valoarea estimată a investițiilor necesare pentru modernizarea acestor drumuri, inclusiv prin turnarea unui nou covor de asfalt, se cofrează la aproape 11 milioane de lei, banii urmând să fie alocați de către CNI.

”Am trimis la Compania Națională de Investiții două solicitări ale Primăriei Petroșani, pentru a introduce în Subprogramul ”Drumuri de interes local și drumuri de interes județean” strada Maleia și Vasile Milea, respectiv strada Slătionioara, pe care dorim să le modernizăm în cadrul acestui program național. Am trimis toată documentația DALI (documentația de avizare a lucrărilor de intervenție – n.r.), precum și toate documentele cadastrale pentru a intra în acest program. Strada Maleia are o valoare de 67 de miliarde de lei vechi, este lucrare de investiție – reabilitare totală, iar str. Slătinioara are o valoare de 40 de miliarde de lei vechi”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta a precizat de asemenea că, în ceea ce privește reabilitarea străzilor Cuza Vodă, Lunca și Cărbunelui din cartierul Colonie către stația de sortare a deșeurilor de la fosta mină Dâlja, Consiliul județean are toate pârghiile legale, dar și obligația de a repara aceste străzi care au fost distruse de mașinile care transportă deșeurile din toată Valea Jiului, dar și de lucrările de modernizare a rețelelor de apă și canalizare ale Apa Serv. ”Am văzut o luare de poziție a administratorului public al județului Hunedoara, care spune că nu există pârghii legale pentru o astfel de investiție a Consiliului Județean. Eu vreau să spun că există, iar soluția este cât se poate de simplă: preluarea acestor străzi în administrarea CJH pe perioada efectuării investițiilor de reabilitare și apoi returnarea lor în administrarea Primăriei Petroșani. Trebuie doar să existe și voința de a face acest lucru, așa cum de altfel cei de la Consiliul județean au promis”, a arătat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.