La Deva se dă stratul la ”Programul rabla la… statui”

„Programul Rabla la… statui” este titlul unei expoziţii inedite de umor grafic, semnată de caricaturistul Liviu Stănilă, care va fi vernisată sâmbătă, 4 iulie 2020, la ora 11:00, pe platoul din faţa Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din municipiul Deva.

Participarea publicului la acest eveniment este liberă, însă organizatorii atrag atenția că acesta se va desfăşura cu respectarea măsurilor instituite la nivel naţional, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Expoziţia de caricatură „Programul Rabla la… statui” va fi deschisă în perioada 4 – 24 iulie 2020, în holul principal al Centrului Cultural „Drăgan Muntean”. Aceasta reuneşte peste 50 de lucrări ale artistului devean, realizate în ultimii cinci ani – unele, chiar în perioada pandemiei, după cum afirmă chiar autorul. Liviu Stănilă (58 ani) a debutat în revista „Urzica”, în 1986. Şi de aici a pornit totul: ilustraţie de carte pentru copii – 55 de titluri; ilustraţie şi copertă pentru volume de literatură umoristică semnate de Cornel Udrea, Dumitru Hurubă, Horia Crişan şi Alimpie Sevastian; peste 200 de expoziţii şi saloane de caricatură, colective şi personale, în 43 de ţări de pe cinci continente; peste 65 de premii şi trofee la concursuri şi festivaluri de gen din Europa, Asia şi America; redactor artistic al revistei de umor „Râsu’Lumii” şi coorganizator, în anii 2001 şi 2002, al celui mai mare Salon internaţional de umor grafic din România, „HumoDEVA” (peste 500 de caricaturişti din 50 de ţări).