Autoritățile județene evaluează situația de la Uricani și caută soluții pentru limitarea efectelor calamității

Home Stiri la zi Autoritățile județene evaluează situația de la Uricani și caută soluții pentru limitarea efectelor calamității
Autoritățile județene evaluează situația de la Uricani și caută soluții pentru limitarea efectelor calamității

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, și administratorul public Costel Avram au venit astăzi de urgență în Valea Jiului, pentru a participa la eforturile de limitare a efectelor calamității din zona de vest a regiunii.

Reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara, însoțiți de senatorul Cristian Resmeriță, au ajuns până la tronsonul grav calamitat de pe DN 66A, în zona Uricani-Câmpu lui Neag. Aici, o porțiune a drumului național, în zona unui pod, s-a prăbușit aproape complet din cauza viiturii, astfel încât accesul auto între localitățile Valea de Brazi și Câmpu lui Neag nu mai este posibil.

Președintele Mircea Bobora și administratorul public Costel Avram au urcat și până la lacul de acumulare de la Valea de Pești, care asigură alimentarea cu apă a localităților din aval, pentru a evalua situația. Aceasta se prezintă deosebit de gravă, pentru că apele au afectat structura de rezistență a DN 66A pe mai multe porțiuni, au decopertat asfaltul și au rupt poduri și podețe. Apele Române au început deversarea controlată a apei din barajul de acumulare de la Valea de Pești, având în vedere că apa a crescut aici peste cota de atenție, iar meteorologii au emis un nou cod portocaliu de ploi abundente și pentru regiunea Văii Jiului, cod valabil până la miezul nopții. În aceste condiții, ISU Hunedoara a prelungit valabilitatea codului roșu de inundații pe Jiul de Vest și a emis mesaje de alertă către cetățenii din zonă, care sunt avertizați să fie pregătiți pentru evacuarea din zonele cu risc de inundații.