Lucian Resmeriță: ”E stare de alertă maximă la Lupeni. Niciodată nu am văzut așa ceva !”

Home Stiri la zi Lucian Resmeriță: ”E stare de alertă maximă la Lupeni. Niciodată nu am văzut așa ceva !”
Lucian Resmeriță: ”E stare de alertă maximă la Lupeni. Niciodată nu am văzut așa ceva !”

La Lupeni, autoritățile locale au decretat starea de alertă, după ce apele Jiului de Vest au făcut prăpăd în mai multe zone din localitate.

Primarul municipiului Lupeni spune că, la această oră (8:00) intrarea în municipiul Lupeni dinspre Vulcan este blocată în zona fostei Mine Lupeni Sud, apele Jiului revărsându-se din matcă și acoperind carosabilul pe o porțiune de câteva zeci de metri. ”E stare de alertă maximă la Lupeni,. Am convocat deja Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a lua primele măsuri care se impun față de această calamitate. Personal, nu am mai văzut așa ceva niciodată !”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta mai precizează că, pe raza municipiului Lupeni, furia apelor Jiului de Vest a distrus mai multe poduri, iar apele revărsate au afectat străzi, case și grădini. Autoritățile au luat deja primele măsuri necesare pentru protejarea cetățenilor din zonele calamitate și cu risc mare de inundație, iar după trecerea potopului vor fi evaluate și pagubele produse de viitură.

Reamintim că Lupeniul și toate celelalte localități din zona de Vest a Văii Jiului se află sub Cod Roșu de inundații până vineri, 26 iunie la ora 12,00.