Pasionații de drumeții sunt sfătuiți să nu-și programeze ture montane în Retezat, în acest weekend

Turiștii care și-au propus să aleagă, pentru acest sfârșit de săptămână, ca destinație de drumeții diverse trasee din Parcul Național Retezat sunt sfătuiți să-și schimbe planurile și să renunțe la turele de munte în Retezat, unde au apărut foarte multe probleme din cauza ploilor abundente din ultimele ore.

Salvamont Hunedoara și Administrația Parcului Național Retezat avertizează că în partea de nord a Retezatului, momentan NU SE POATE TRAVERSA din parcarea de la Gura Bucurei spre POIANA PELEGII ! Nivelul Lăpușnicului Mare a crescut până la puntea pe care se trece spre poiană. Dacă ploile continuă, nu se poate garanta pentru siguranța drumurilor de acces!

De asemenea, în Retezatul Mic, accesul auto este compromis, după ce Jiul de Vest a ieșit din matcă, a adus aluviuni și a dizlocat porțiuni de asfalt. Mai mult, pe DN 66A, în zona Valea de Pești, o porțiune de drum s-a surpat, astfel că accesul auto spre Câmpu lui Neag este complet blocat.

Salvamontiștii hunedoreni și rangerii PNR atrag atenția că, în cazul unor ieșiri, există riscul ca mașinile să rămână blocate pe munte până la remedierea situației. Înainte de a pleca în ture pe munte, drumeții sunt sfătuiți să consulte prognoza meteo și să aleagă cu grijă traseul sau să reprogrameze ieșirea până ce vremea se va stabiliza.