Ministrul de Interne Marcel Vela a găsit ”vinovatul” pentru inundațiile din Valea Jiului: PSD !

Home Politică Ministrul de Interne Marcel Vela a găsit ”vinovatul” pentru inundațiile din Valea Jiului: PSD !
Ministrul de Interne Marcel Vela a găsit ”vinovatul” pentru inundațiile din Valea Jiului: PSD !

Prezent la Lupeni și Uricani, acolo unde ploi torențiale cu un debit istoric, de peste 200 de litri pe metru pătrat și viiturile provocate de acestea pe Jiul de Vest și afluenții acestuia au generat pagube însemnate, ministrul de Interne, Marcel Vela a declarat, într-un halucinant context electoral, că toată vina pentru producerea acestui dezastru natural o poartă PSD. Ministrul Vela a lansat acuzații potrivit cărora PSD ar fi furat banii pentru inundații și de aceea se produc atât de multe dezastre naturale.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, care este la rândul său primar social-democrat i-a cerut explicații ministrului Vela, considerând că fără nici un fel de probe, afirmațiile acestuia în notă electorală, sunt nu doar incorecte, ci și neavenite, în contextul situației din zona de vest a Văii Jiului, o zonă condusă în toate localitățile din Vestul Văii Jiului de primari PSD. ”Ați făcut o afirmație care nu vă face cinste și eu, ca primar PSD vă spun cu toată responsabilitatea că mă simt jignit de afirmația că PSD a furat banii pentru inundații și vă rog să prezentați dovezi, dacă le aveți, în susținerea unei astfel de acuzații deosebit de grave. Eu vă spun că nu s-a furat nici un leu și vă mai spun că, deși am făcut o solicitare de 3,2 milioane de lei pentru a acoperi o parte din cheltuielile de la inundațiile prin care noi am trecut și în anul precedent, nu am primit nici un leu. Am crezut că ați venit aici ca să ne sprijiniți, dar constat că ați venit să faceți doar acuzații fără temei și campanie electorală pe suferința oamenilor. Este rușinos pentru un ministru să facă astfel de afirmații nefondate, aici în mijlocul unor oameni care așteaptă altceva de la dumneavoastră”, i-a spus primarul Lucian Resmeriță ministrului Marcel Vela.

Acesta a bătut în retragere, spunând că nu a afirmat că PSD a furat bani la Lupeni sau în Valea Jiului, ci că PSD a furat banii de inundații în general, în țară, precizând că poate face și dovada acestui lucru. ”Nu am spus că PSD a furat în Valea Jiului, cred că nu ați auzit bine. Eu am spus că PSD a furat banii de la inundații și că pesediștii au furat banii de la investițiile publice”, i-a spus ministrul Marcel Vela primarului PSD de la Lupeni.

Afirmațiile ministrului de Interne au stârnit și reacțiile oamenilor care l-au acuzat pe ministrul Marcel Vela că așteaptă de la el sprijin pentru situația disperată în care se află și nu declarații politice fără suport în realitate.

Vedeți aici întregul ”dialog”dintre ministrul Marcel Vela și primarul Lucian Resmeriță:

Dincolo de disputa în notă politică, electorală, la întâlnirea cu ministrul Marcel Vela, primarii din localitățile afectate de inundațiile fără precedent din această săptămână i-au cerut sprijin concret ministrului de Interne pentru acordarea de despăgubiri de la bugetul de stat familiilor sinistrate și pentru sprijinirea eforturilor autorităților locale de a reface infrastructura distrusă de viitură. În lipsa unor informații în această direcție, având în vedere plecarea precipitată a ministrului de Interne de la această întâlnire ”de lucru”, precizările necesare au venit din partea primvicepreședintelui PNL Hunedoara, Adrian David. Acesta arată, într-o postare pe pagina sa de socializare, că în primă fază au fost stabilite planuri de măsuri pentru evacuarea apelor și a mâlului din gospodăriile oamenilor iar ministrul Marcel Vela a punctat un calendar pentru despăgubiri din partea Guvernului României.