Autoritățile de la Petroșani solicită UE 8,6 milioane de euro pentru Spitalul de Urgență

Home Administrație Autoritățile de la Petroșani solicită UE 8,6 milioane de euro pentru Spitalul de Urgență
Autoritățile de la Petroșani solicită UE 8,6 milioane de euro pentru Spitalul de Urgență

Nu mai puțin de 8,6 milioane de euro și-au propus autoritățile publice locale de la Petroșani să atragă de la Uniunea Europeană, pentru acoperirea cheltuielilor efectuate pe perioada stării de urgență la Spitalul de Urgență din Petroșani, dar și pentru dotarea acestei unități medicale etalon din regiunea Văii Jiului cu aparatură medicală de ultimă generație, necesară pentru tratarea bolnavilor.

În acest scop, Consiliul local al municipiului Petroșani a aprobat proiectul de hotărâre inițiat de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, prin care municipalitatea este abilitată să depună un proiect pentru obținerea acestei finanțări nerambursabile, în cadrul programului european POIM, pe Axa 9, Obiectivul 9.1 – Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare Covid-19.

Intitulat ”“Consolidarea Capacității Sistemului Medical Public de gestionare a Situației de Urgență”, proiectul autorităților de la Petroșani își propune să acceseze 8,6 milioane de euro, fonduri 100% nerambursabile având ca destinatar Spitalul de Urgență din Petroșani, banii urmând să fie utilizați pentru efectuarea unor investiții pentru modernizarea unității medicale și achiziționarea de aparatură și echipamente medicale.

”Le mulțumesc consilierilor locali care au aprobat, în unanimitate, la propunerea mea, proiectul de hotărâre prin care dorim să accesăm 8,6 milioane de euro din fonduri europene nerambursabile pentru dotarea cu aparatură medicală a Spitalului de Urgență din Petroșani și pentru acoperirea cheltuielilor efectuate aici pe perioada stării de urgență. De altfel, vom depune această cerere de finanțare împreună cu managementul Spitalului. Mulțumesc o dată în plus tuturor cadrelor medicale și întregului colectiv de la Spitalul de Urgență din Petroșani, condus de managerul dr. Alin Vasilescu, pentru efortul depus în toată această perioadă și-i asigur de întregul meu sprijin în continuare. Avem nevoie în Valea Jiului de un spital de urgență modern, dotat corespunzător pentru a veni în sprijinul muncii medicilor și în sprijinul pacienților și, de aceea, noi, administrația locală de la Petroșani, facem tot ceea ce este necesar în acest scop”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.