Cele mai mari lucrări de infrastructură rutieră și pietonală din ultimii 30 de ani au fost realizate la Lupeni în ultimii 3 ani

În perioada de primăvară-toamnă a ultimilor ani, aproape că nu a fost zi în care pe raza municipiului Lupeni să nu fie văzute în acțiune utilaje și echipe de muncitori în cadrul lucrărilor de infrastructură rutieră și pietonală. Începute de predecesorul primarului Lucian Resmeriță, cele mai mari lucrări de acest fel de pe raza municipiului Lupeni din ultimii 30 de ani au vizat, în primul rând, zona centrală a localității, însă proiecte similare au existat în mai toate zonele din oraș.

În centrul orașului, de la Primărie în sus, până la ieșirea spre Uricani, pe Bulevardele Tudor Vladimirescu și Păcii s-a turnat cap-coadă un nou covor de asfalt, iar trotuarele care mărginesc drumul pe toată lungimea lui au fost și ele modernizate corespunzător. Mai mult, în zona intersecției drumului de centură cu bulevardul central din vecinătatea Școlii gimnaziale nr.1 a fost configurat și primul sens giratoriu din municipiu. Desigur, lucrări de asfaltare s-au făcut și pe alte străzi, începând din cartierul Bărbăteni și până în cartierul Ștefan.

Mai mult, în interiorul marilor cartiere ale Lupeniului au fost modernizate nu doar străzile și trotuarele, ci și aleile de acces către scările de bloc și zonele verzi. În plus, drept răspuns la problematica tot mai stringentă a locurilor de parcare rezidențială, în ultimii ani au fost configurate și asfaltate câteva sute de noi locuri de parcare de acest tip.

Lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere și pietonale continuă, iar în prezent se află în plin proces de execuție astfel de investiții în cartierul Viitorului, în zona Pieței Cina, dar și pe unele străzi cum este spre exemplu, str. 9 Mai unde asfaltul devine o realitate a vieții cotidiene pentru riverani. ”Am făcut treabă bună în ultimii ani în ceea ce privește refacerea infrastructurii dar încă avem multe de făcut la capitolul asfaltare pentru că, așa cum am spus încă din 2017, am în
vedere modernizarea tuturor străzilor din municipiul Lupeni”,
ne spune primarul Lucian
Resmeriță.

Tot la acest capitol este important de precizat că pe raza municipiului Lupeni se derulează un proiect de câteva milioane de euro care are drept scop reabilitarea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă potabilă și canalizare, așa cum merită reamintit faptul că, având și sprijinul CJH și al operatorului Apa Serv, o rețea de canalizare a fost realizată și în stațiunea turistică Straja, iar o nouă rețea modernă de alimentare cu apă potabilă a acesteia este în etapa de implementare.

Când vorbim de infrastructură, poate cele mai vizibile și cele mai apreciate investiții realizate de administrația condusă de Lucian Resmeriță se reflectă în imaginea nouă a parcurilor din oraș. Fie că vorbim despre Parcul CAP, despre Parcul Copiilor, despre Parcul de la Bărbăteni sau despre cel de la Braia, trebuie să recunoaștem că acestea au devenit adevărate puncte de reper de pe harta
localității. Iar peste foarte puțin timp, la fel vom putea vorbi și despre parcul din zona Spitalului în care se regăsește impresionantul Monument ”Lupeni 29” al artistului Ion Irimescu, unde se lucrează în prezent la modernizarea acestuia și transformarea sa într-o piațetă menită să onoreze așa cum se cuvine memoria evenimentului care a inspirat această lucrare monumentală și, în același timp, să onoreze minerii din toate timpurile ai Lupeniului.

Tot despre realizări la capitolul infrastructură vorbim și atunci când amintim faptul că, în ultimii ani, la Lupeni, preocupările primarului Lucian Resmeriță privind construcția de noi spații locative s-a materializat prin darea în folosință a unui bloc ANL la Bărbăteni, unde se află în prezent în stare avansată de construcție și un al doilea bloc de locuințe pentru tineri de tip ANL. În paralel, grație unui important proiect social-edilitar derulat cu fonduri europene, s-a reușit reabilitarea clădirii de
patrimoniu a fostei Policlinici Stomatologice de lângă Primărie, care urmează să fie refuncționalizată și se află în plin proces de execuție lucrările la reabilitarea ”blocului partidelor” de pe strada Liliacului, iar de curând au început și lucrările de reabilitare a blocului de locuințe sociale M1 de pe str. Viitorului.