Deva intră în circuitul Campionatului Național de Automobilism ”Super Rally”

Home Stiri la zi Deva intră în circuitul Campionatului Național de Automobilism ”Super Rally”
Deva intră în circuitul Campionatului Național de Automobilism ”Super Rally”

Pasiunea marelui pugilist hunedorean Mihai Leu pentru automobilism va aduce anul acesta în municipiul Deva, debutul Campionatului Național de Super Rally 2020, al cărui promotor este Mihai Leu. Evenimentul este programat să aibă loc în perioada 21-22 august 2020, în organizarea AMC Racing în parteneriat cu Primăria Municipiului Deva.

În acest scop, marele campion mondial la box profesionist, Mihai Leu, împreună cu fiul acestuia, Marco Leu, și cu Ioan Badiu, directorul sportiv al Federației Române de Automobilism Sportiv au avut o întrevedere cu primarul municipiului Deva, Florin Oancea. Aceștia au convenit ca sezonul Super Rally 2020 să fie deschis cu orașul Deva, care este una dintre destinațiile noi din calendarul Caravanei acestui campionat național de raliu stradal și au pus la punct și detaliile tehnice ale organizării acestei etape care dă startul Campionatului Național de Super Rally 2020 la care vor participa 36 de mașini de curse.

Potrivit primarului municipiului Deva, Mihai Leu a ales Deva pentru această competiție automobilistică nu doar pentru că este un oraș frumos care merită promovat, ci și pentru că a considerat că asfaltul de pe străzile unde va avea loc circuitul este numai bun pentru piloții care se vor alinia la start.

”Îi mulțumesc marelui sportiv Mihai Leu pentru că a ales ca municipiul Deva să facă parte din circuitul sportului cu motor! Foarte puțini știu că apropiații lui Mihai Leu se așteptau ca el să înceapă o carieră serioasă în raliuri, nu în box. Cu trei ani înainte de a deține centura supremă la box, Mihai și-a făcut debutul în Campionatul Național de Raliuri. El a moștenit pasiunea pentru motorsport de la tatăl său. Marele nostru sportiv a reușit să îmbine cu succes ambele pasiuni. Campion mondial de juniori la box, primul român campion mondial în boxul profesionist, campion absolut de raliuri și campion de viteză în coastă sunt doar o parte din titlurile care se regăsesc în palmaresul marelui sportiv”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.