Fostul consilier local PSD Viorel Pascu s-a lansat independent în cursa electorală pentru Petroșani, din gară

Home Politică Fostul consilier local PSD Viorel Pascu s-a lansat independent în cursa electorală pentru Petroșani, din gară
Fostul consilier local PSD Viorel Pascu s-a lansat independent în cursa electorală pentru Petroșani, din gară

Fostul consilier local PSD de la Petroșani, Viorel Pascu și-a lansat marți, 7 iulie 2020, în mod oficial, candidatura pentru funcția de primar al municipiului Petroșani. A făcut acest lucru într-un loc simbolic nu doar pentru municipiul Petroșani, ci și pentru activitatea sa: Gara din Petroșani. O gară a cărei înfățișare s-a schimbat radical, ce-i drept în bună parte și datorită insistențelor lui Viorel Pascu, omul care s-a luptat în instanță pentru a obliga Regionala CFR Timișoara să facă investițiile necesare pentru reabilitarea stației CFR Petroșani în întâmpinarea celor 150 de ani de la inaugurarea acesteia.

Viorel Pascu a informat că, înainte de a lua decizia de a candida ca independent în alegerile din toamna acestui an, pentru funcția de primar la Petroșani, a demisionat din PSD (partid care, în opinia sa, i-a refuzat dreptul de a candida, fără a-i prezenta și argumente solide în acest sens) dar  și din Consiliul local Petroșani (acolo unde același PSD, spune Pascu, ar fi recunoscut, chiar prin vocea liderului său, Ioan Rus, că are de 3 ani și jumătate un ”blat” cu PNL-ul primarului în funcție).

Trecând peste argumentele care au stat la baza acestor decizii, Viorel Pascu este de părere că faptele sale din Consiliul local, din societatea civilă, din politică și nu numai, îl recomandă îndeajuns pentru a putea aspira la șansa de a fi viitorul primar al Petroșaniului. Acesta îl acuză pe primarul Tiberiu Iacob Ridzi că nu este interesat de dezvoltarea turismului în Parâng, că bifează drept realizări obiective care nu sunt finalizate, ș.a.m.d. considerând în același timp că nici consilierii locali din PSD nu sunt interesați în a face cu adevărat opoziție față de lipsa de acțiune a primarului în aceste probleme. Viorel Pascu spune că toate aceste miș-maș-uri politice nu mai sunt agreate de cetățeni și tocmai de aceea, ca independent, se va bucura de încrederea și de votul cetățenilor municipiului Petroșani.

”Am demonstrat că sunt un luptător pentru cetățeni, iar cetățenii s-au săturat de aceste culori politice și traseiști politici. Este timpul pentru încredere și respect iar cetățenii vor să știe că sunt respectați și au încredere în Primărie. Doamne ajut-ne, respect !”, a declarat Viorel Pascu.

Despre programul său electoral și viziunea de dezvoltare a municipiului Petroșani, candidatul independent spune că va detalia temele de interes în perioada campaniei electorale, nu de alta dar nu vrea să riște ca ceilalți candidați să-i ”fure” ideile și să le treacă în propriile lor argumente aduse în fața alegătorilor. Chiar și așa, ne-a dezvăluit că viziunea sa de primar are în vedere administrarea municipiului Petroșani în 6 pași.

După lansarea candidaturii sale pe peronul Gării din Petroșani, în fața câtorva jurnaliști din presa locală, Viorel Pascu a promis să următoarea sa întâlnire cu alegătorii va avea loc în stațiunea Parâng.