Luminița Donisă își reconfirmă excelența artistică la concursul on-line ”Folkul care unește”

Home Cultură Luminița Donisă își reconfirmă excelența artistică la concursul on-line ”Folkul care unește”
Luminița Donisă își reconfirmă excelența artistică la concursul on-line ”Folkul care unește”

Cum să stai deoparte de scenă, de muzică, de chitară, de folk, atunci când toate acestea fac parte din viața ta și din viața admiratorilor tăi ? În alte circumstanțe, pe vremea asta tânăra, dar deosebit de talentata cantautoare din Petroșani, Luminița Donisă ar fi avut o vacanță cu agenda plină de spectacole, concerte, festivaluri, concursuri și noi am fi putut consemna cine știe cât de multe noi reușite în plan muzical și artistic ale acestui copil-minune al folkului românesc.

Pandemia asta nenorocită a ținut însă în frâu elanul Luminiței, însă nu și pasiunea ei pentru muzică. Părinții ei recunosc că au avut privilegiul de a avea, în toate aceste câteva luni de când scenele din România sunt distanțate de public, exclusivitate la concertele de acasă ale tinerei folkiste. Din fericire pentru ea și pentru iubitorii muzicii sale, Luminița Donisă a avut șansa de a participa, chiar și în condițiile acestea noi și ciudate, la un inedit dar totodată puternic concurs de folk, în care concurenții nu s-au întâlnit pe scenă, ci și-au dat întâlnire în fața juriului, on-line, în cadrul primei ediții a festivalului-concurs ”Folkul care unește” organizat de Claudia Tompa și Asociația Social-Culturală ”Suflet Ardelean”.

Ei bine, de la acest prețios concurs de folk, Luminița Donisă a adus fanilor săi, cum altfel?, Premiul I la categoria sa de vârstă (9-15 ani). Confirmat și de Diploma de excelență care i-a fost emisă pentru contribuția remarcabilă adusă în cadrul acestui festival. Motiv care ne permite să consemnăm acest prim succes muzical al Luminiței Donisă din anul 2020, cu speranța că acesta va fi de bun augur într-un an dificil pentru toți artiștii din România. Felicitări, Luminița Donisă.

Iar pentru că folkul este din ce în ce mai apreciat în rândul tinerilor din Valea Jiului, cu bucurie consemnăm faptul că, tot în cadrul Festivalului-concurs ”Folkul care unește”, o altă tânără cantautoare din Valea Jiului, Andrada Râșnoveanu din Petroșani, a reușit să urce pe cea de-a treia treaptă a podiumului artistic al acestui festival, motiv pentru care, la rândul său, merită din plin aplauzele și admirația noastră.