Un nou subprefect de Hunedoara, învestit în prezența ministrului de Interne

Home Administrație Un nou subprefect de Hunedoara, învestit în prezența ministrului de Interne
Un nou subprefect de Hunedoara, învestit în prezența ministrului de Interne

Echipa de conducere a Instituției Prefectului județului Hunedoara este de astăzi, din nou, una completă. După ce Guvernul a adoptat zilele trecute hotărârea de numire în funcția de subprefect al județului Hunedoara a lui Petru Călin Marian, sâmbătă, 11 iulie 2020 a avut loc, la Deva, ceremonia de depunere a jurământului de către noul oficial guvernamental hunedorean.

La ceremonia de învestire, care s-a desfășurat în amfiteatrul Inspectoratului Școlar Județean, au participat ministrul afacerilor interne – Marcel Vela, directorul de cabinet al ministrului – Traian Berbeceanu, prefectul județului Hunedoara – Vasilică Potecă,  subprefectul județului – Dorel Ovidiu Bretean și conducerea Inspectoratului de Poliție Județean, a Inspectoratului de Jandarmi Județean și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență. La depunerea jurământului, organizată cu un număr restrâns de persoane, pentru respectarea măsurilor de protecţie, au mai fost prezenţi, primarul municipiului Deva, Florin Oancea, administratorul public al reşedinţei de judeţ, Adrian David şi parlamentarii hunedoreni Carmen Hărău şi Lucian Heiuş.

Subprefectul judeţului, Petru Călin MARIAN s-a născut în 27 septembrie 1971 în comuna Baia de Criș – județul Hunedoara,. A absolvit Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară – Cluj-Napoca  și  a urmat mai multe cursuri de specializare în domeniul agricol, economic și management și a fost, timp de doi ani, cadru universitar la USAMV- Cluj Napoca. Din 2016, până astăzi, în calitate de director executiv, a coordonat activitatea Direcției pentru Agricultură Județeană Hunedoara.

La finalul ceremoniei, ministrul afacerilor interne, Marcel Vela a răspuns la întrebările jurnaliştilor din judeţul Hunedoara. Dincolo de declarațiile protocolare pentru un astfel de moment, printre informațiile cele mai importante furnizare de ministrul de interne Marcela Vela se numără cea potrivit căreia, în scurt timp, în Valea Jiului va fi deschis un birou de înmatriculări auto. ”Ministerul de Interne va face o serie de proceduri care vizează descentralizarea serviciilor de obținere a permiselor de conducere și de înmatriculare a vehiculelor, în sensul că acolo unde există distanțe mari între reședința de județ și cetățenii dintr-un județ care are o întindere foarte mare. Un exemplu în acest sens este chiar aici, în județul Hunedoara, unde am decis să facem un proiect care să aprobe acest serviciu pentru cetățenii care locuiesc în regiunea Văii Jiului, la Petroșani”, a declarat ministrul Marcel Vela.

Ministrul de Interne a mai precizat că în urma unui ordin dat la finalul săptămânii, au fost  simplificate și procedurile privind radierea, obținerea autorizației provizorie de circulație, obținerea unui duplicat al actulului de înmnatriculare și alte documente de acest fel. Spre exemplu, în ceea ce privește înmatriculările auto, toți dealerii și producătorii mărcilor Dacia și Ford vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturisme noi, printr-un singur document, pe care vânzătorul îl încheie cu cumpărătorul.