Parlamentul dă votul final pentru proiectul senatorului Resmeriță privind reducerea cu 2 ani a vârstei de pensionare

Home Politică Parlamentul dă votul final pentru proiectul senatorului Resmeriță privind reducerea cu 2 ani a vârstei de pensionare
Parlamentul dă votul final pentru proiectul senatorului Resmeriță privind reducerea cu 2 ani a vârstei de pensionare

Parlamentul va da, săptămâna viitoare, votul final privind proiectul de modificare a Legii Pensiilor, inițiat de senatorul hunedorean Cristian Resmeriță, prin care vârsta standard de pensionare pentru locuitorii din Lupeni, Vulcan, Petroșani, Uricani, Aninoasa, Petrila, dar și din alte localități hunedorene precum Baia de Criș, Ghelari, Băița, Hunedoara, Călan, Orăștie, Deva, Certej, Teliuc, Brad, scade cu doi ani fără penalizare.

Potrivit documentelor de la Parlament, legea se află pe ordinea de zi a Camerei Deputaților din perioada 1-15 iulie 2020, la poziția 30, ceea ce înseamnă că la începutul săptămânii urmează să fie dezbătută în plen, iar deputații vor da un vot final pe acest proiect legislativ.

”Sunt foarte bucuros pentru că această inițiativă legislativă a mea, privind reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani pentru toți oamenii  din Uricani, Lupeni, Vulcan, Aninoasa, Petroșani, Petrila, Baia de Criș, Ghelari, Băița, Hunedoara, Călan, Orăștie, Deva, Certej, Teliuc, Brad a ajuns pe ordinea de zi a Camerei Deputaților. Este încununarea unei munci pe care am depus-o de aproximativ zece luni de zile cu toată convingerea în reușită și nu poate decât să mă bucure faptul că aproape 80% din populația județului Hunedoara va putea să beneficieze de prevederile acestei legi. Am încredere că voi convinge toate partidele politice să o voteze. Și vor vota, pentru că partidul politic care nu va susține această inițiativă legislativă practic va dispărea în județul Hunedoara. Eu le mulțumesc de pe acum parlamentarilor care au susținut acest proiect și o dată în plus celor care îi vor da votul necesar pentru ca el să devină lege”, a declarat senatorul PSD Cristian Resmeriță.

Într-o postare pe pagina de socializare, senatorul Cristian Resmeriță reamintește faptul că senatoarea PNL Carmen Eleonora Hărău a încercat să-și aroge meritele pentru această inițiativă legislativă și o acuză pe aceasta că a mințit atunci când a încercat să își asume proiectul de lege care îi aparține în totalitate, așa cum este confirmat în actele juridice de la Parlament. Mai mult, chiar raportul Comisiei de muncă a Camerei Deputaților, unde proiectul de lege a fost votat săptămâna trecută, face dovada clară, că senatorul Cristian Resmeriță este unic inițiator al acestei legi. Drept dovadă, senatorul Cristian Resmeriță a pus la dispoziția presei și a opiniei publice, conținutul integral al acestui Raport, pe care vi-l supunem atenției, în fotocopiile de mai jos.