Parcul cu baloane colorate de la Lupeni, punct de atracție pentru locuitorii Lupeniului și ai Văii Jiului

Home Administrație Parcul cu baloane colorate de la Lupeni, punct de atracție pentru locuitorii Lupeniului și ai Văii Jiului
Parcul cu baloane colorate de la Lupeni, punct de atracție pentru locuitorii Lupeniului și ai Văii Jiului

Este cât se poate de vizibil faptul că, pentru autoritățile locale de la Lupeni, nu doar implicarea în  a face cât mai multe investiții publice sunt o constantă a activității edililor, ci și dorința de a-i bucura pe locuitorii orașului, atât pe cei mari cât și pe cei mici, determină inovații spectaculoase în ceea ce privește decorarea celor mai intens căutate spații publice. Un astfel de spațiu public este și, de pe acum, foarte cunoscutul Parc CAP.

De câteva zile, în acest parc, dotat corespunzător unui spațiu de odihnă și relaxare, mica piațetă situată chiar în centrul parcului a fost inundată de sute de baloane viu colorate, amplasate pe cupola acesteia, transformată parcă într-un spațiu al bucuriei și al speranței, spre deliciul celor mari, dar mai ales al celor mici. Oamenii își aduc aminte cu plăcere că, anul trecut, tot aici, locul a fost împodobit într-un mod elegant, frumos, cu umbreluțe de vreme bună, la fel de colorate și într-un aranjament la fel de inspirat, fapt care a atras numeroși locuitori și a constituit cadrul perfect pentru fotografi amatori, dar și pentru cei profesioniști. Aceștia apreciază la fel de mult noua idee a edililor și sunt convinși că marea de baloane colorate va avea același efect de magnet asupra vizitatorilor și bineînțeles a fotografilor.

”Am promis cetățenilor municipiului Lupeni că în fiecare an vom face în așa fel încât să le oferim cât mai multe surprize plăcute, pentru spațiile publice apreciate de aceștia. După cum se poate vedea peste tot în oraș, florile au început să ne bucure privirea, iarba este îngrijită și mă bucur că eforturilor noastre de a întreține domeniul public și de a-l înfrumuseța, subscriu deja tot mai mulți cetățeni, care fac același lucru în jurul blocurilor de locuințe. Tot în acest sens, am abordat o nouă arhitectură urbană de sezon pentru parcul de la CAP. Am decis să înlocuim aici  umbreluțele colorate, de vreme bună, cum le-am denumit noi, cu montarea pe cupola parcului a unor baloane viu colorate. Mă bucur că acest demers este apreciat de cei care vin să-și petreacă timpul liber aici și am fost surprins plăcut să văd că acestea reprezintă un loc de atracție pentru toți cetățenii din Valea Jiului, care vin la noi, la Lupeni, să vadă aceste puncte de atracție și să se bucure de ele. Vreau să vă asigur că voi continua să acord o atenție deosebită îngrijirii parcurilor, locurilor de joacă pentru copii și altor locuri de atracție din municipiul nostru, întrucât aici oamenii vin să se relaxeze și să-și petreacă într-un mod cât mai plăcut timpul liber alături de copii și de cei dragi și le trebuie să le asigurăm această facilitate”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.
Odată instalate noile baloane, ”minunea din parc” a și început să atragă tot mai mulți oameni, care vin aici pentru a admira inspiratul decor realizat de Primăria municipiului Lupeni, iar rețelele de socializare au început să se umple cu frumoase fotografii ale unor copii, părinți și bunici fericiți, într-un decor de excepție. Semn că ideea primarului Lucian Resmeriță de a realiza acest decor elegant și multicolor a fost nu doar una inspirată, ci și una unanim apreciată de oameni.