Legea Resmeriță II intră la promulgare !

Home Politică Legea Resmeriță II intră la promulgare !
Legea Resmeriță II intră la promulgare !
Într-un termen de 10 luni de la depunerea la Parlament a proiectului de lege prin care vârsta standard de pensionare pentru locuitorii din: Uricani, Lupeni, Vulcan, Aninoasa, Petroșani, Petrila, Baia de Criș, Ghelari, Băița, Hunedoara, Călan, Orăștie, Deva, Certej, Teliuc, Brad scade cu doi ani fără penalizare, senatorul Cristian Resmeriță, cel care a inițiat acest proiect de lege a reușit să-și ducă demersul legislativ la bun sfârșit.
După adoptarea în Parlament, inițiativa legislativă nr. 31/2020, cunoscută deja drept ”Legea Resmeriță II”, după numele inițiatorului său, a ajuns în 20 iulie 2020 pe masa Președintelui României, în vederea promulgării, acesta fiind ultimul pas din procesul care trebuie îndeplinit înainte de intrarea efectivă în vigoare a acestei legi care va facilita pensionarea anticipată pentru zeci de mii de hunedoreni, practic pentru un procent de 80% din populația județului Hunedoara.
”Mă bucur foarte mult că inițiativa mea legislativă a ajuns în acest punct final, acela al promulgării de către Președintele României. Sunt convins, că domnul președinte Klaus Iohannis va promulga această lege cu efecte benefice pentru un număr foarte mare de oameni, iar odată cu publicarea în Monitorul Oficial al României, aproximativ 80% din cetățenii județului Hunedoara vor putea beneficia de efectele acestei legi, care le reduce vârsta de pensionare cu doi ani, fără penalizare. Personal, deja am sentimentul datoriei împlinite față de oamenii din județul Hunedoara pe care-i reprezint în forul legislativ al țării”, a declarat senatorul social-democrat Cristian Resmeriță.