PNL Petroșani aduce antrenorii echipei de fotbal Jiul în viața politică

Home Politică PNL Petroșani aduce antrenorii echipei de fotbal Jiul în viața politică
PNL Petroșani  aduce antrenorii echipei de fotbal Jiul în viața politică

Managerul PNL Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a reușit ”transferul anului” în fotbalul petroșenean, aducându-i în echipa politică pe care o conduce pe antrenorii echipei de fotbal Jiul Petroșani, Cosmin Kandut și Damian Militaru, care iau astfel contact cu prima lor experiență în politică.

Pentru mine și pentru Consiliul Local Petroșani sportul a  fost și este o prioritate. Avem la CS Jiul Petroșani, 9 secții sportive în care activează sute de copii. Ultima dintre acestea este secția de fotbal, unde am reușit să finalizăm și preluarea echipei de seniori în cadrul Clubului Sportiv Municipal. Dorim să încurajăm în primul rând sportul și mișcarea în rândul copiilor și al juniorilor, la toate sporturile care se pot practica în municipiul Petroșani. Există o paletă foarte largă de discipline pe care copiii noștri pot să le frecventeze cu scopul acesta, de a face mișcare. În acest context, nu pot decât să salut decizia antrenorilor Jiului, apreciații sportivi Damian Militaru și Dorin Kandut care și-au exprimat dorința de a face parte din echipa mea, pentru a susține proiectul pe care împreună l-am creionat pentru dezvoltarea sportului din Petroșani”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, președintele PNL Petroșani.

Acesta a dezvăluit faptul că, împreună cu valoroșii sportivi Damian Militaru și Cosmin Kandut, a elaborat o Strategie pe termen mediu și lung prin care municipalitatea își propune să atragă cât mai mulți copii și tineri din Valea Jiului către sport, în mod special către fotbal, în care sunt prevăzute și soluțiile de motivare a acestora, de încurajare înspre sportul de performanță, astfel încât Jiul Petroșani să poată deveni o echipă de fotbal de succes și o pepinieră de sportivi de performanță pentru fotbalul românesc.

”Vreau să le mulțumesc domnului primar Tiberiu Iacob Ridzi și domnului Adrian David pentru încrederea pe care o au în noi, pentru încrederea pe care ne-o acordă mai ales în domeniul în care noi activăm, în fotbal dar și atenția pe care o acordă sportului petroșenean în general.  Eu cred că avem, cu toții responsabilitatea de a dezvolta toate sporturile, că trebuie să scoatem copiii din casă, din fața calculatoarelor, și să-i aducem pe terenul de sport, să-i încurajăm să facă sport de performanță. De aceea am ales să mă implic, alături de domnul primar și în viața politică, și am ales PNL pentru că am văzut aici oameni de încredere, oameni puternici, care vor să facă ceva pentru acest oraș. Împreună, în luna septembrie, vrem să câștigăm alegerile”, a declarat fostul internațional Damian Militaru.

Cosmin Kandut, chiar dacă nu a mai activat până acum în viața politică, apreciază că a fost motivat în primul rând de principiile politice cu care a crescut în familie, tatăl său fiind, în anii 1992-1999, fondator și lider al Partidului Liberal Monarhist din județul Hunedoara.

Pentru cei doi sportivi, dar și pentru liderul PNL Petroșani, principalul obiectiv al acestui parteneriat este câștigarea alegerilor locale, însă în plan sportiv aceștia vor conlucra și pentru a fructifica oportunitatea pe care echipa de fotbal Jiul Petroșani o are acum în vederea promovării într-un eșalon superior al campionatului sportiv, obiectiv pentru care administrația locală este pregătită să suplimenteze fondurile necesare susținerii echipei de fotbal în Liga a III-a, după cum dă asigurări primarul Tiberiu Iacob Ridzi.