Arcașii SCM Deva și CSO Minerul Aninoasa, campioni pe toate fronturile în competiția națională de la Iași

Home Stiri la zi Arcașii SCM Deva și CSO Minerul Aninoasa, campioni pe toate fronturile în competiția națională de la Iași
Arcașii SCM Deva și CSO Minerul Aninoasa, campioni pe toate fronturile în competiția națională de la Iași

Desfășurat în condițiile speciale conforme cu măsurile de siguranță sanitară impuse de lege și de normele emise de Ministerul Tineretului și Sportului și Federația Română de Tir cu Arcul, Campionatul Național de tir cu arcul rezervat cadeților, juniorilor 2 și copiilor de la Iași a reunit totuși 47 de sportivi entuziaști, de la 12 cluburi de profil din România, care și-au disputat, în perioada 24-27 iulie 2020 titlurile puse în joc.

Chiar și cu emoțiile suplimentare generate de portul măștilor în afara ședințelor de tragere, de utilizarea soluțiilor dezinfectante, de măsurile de distanțare fizică între sportivi, la care s-au adăugat emoțiile normale ale unei competiții sportive de nivel național, desfășurată după o lungă perioadă de pauză, arcașii de la SCM Deva și CSO Minerul Aninoasa au reușit să culeagă laurii acestei importante competiții din calendarul sportiv al FRTA, la toate categoriile.

Antrenorul arcașilor hunedoreni, Viorel Habian, se declară foarte mulțumit de toți cei 15 sportivi hunedoreni care au participat la acest eveniment sportiv de la Iași, împreună cu 3 antrenori. Nici nu ar avea motive să considere altfel performanțele sportivilor săi care au obținut, pe categorii, următoarele rezultate de top:

Categoria olimpic: 

  • cadete: MIKLOS BEATRICE – LOCUL 1; HOCA DIANA – LOCUL 2;
  • cadeți: MOREH TAMAS – LOCUL 1; TÂMPU MARIO – LOCUL 2; HABIAN DENIS – LOCUL 3;
  • junioare 2: PUȘCĂ IOANA – LOCUL 1; HOCA  DIANA – LOCUL 2; SAVASTIȚA ANDREEA – LOCUL 3;
  • juniori 2:  TĂNĂSESCU MARCO – LOCUL 2;
  • copile: SÎRBU ARIANA – LOCUL 1; JUDEA FLORENTINA – LOCUL 2; GRAUR DARIA – LOCUL 3;

 

Categoria compound: 

  • cadeți: JUDEA MIREL – LOCUL 1;BALACI LUIS – LOCUL 2;
  • echipe mixte olimpic cadeți: MIKLOS BEATRICE / TÂMPU MARIO – LOCUL 1;SAVASTITA ANDREEA / TANASESCU MARCO – LOCUL 3;
  • echipe mixte compound cadeți: BOROTA LARISA / JUDEA MIREL – LOCUL 1.

”Chiar dacă de această dată condițiile de desfășurare au fost diferite și mult mai grele față de anii trecuți, sportivii pregătiți de noi s-au comportat exemplar la C.N. de la Iași, obținând rezultate foarte bune la această  importantă competiție. Tocmai de aceea, nu voi face o remarcă nominală asupra vreunuia dintre sportivi, deoarece consider că, de data aceasta, întreaga echipă de arcași din județul Hunedoara merită evidențiată pentru că a reușit să cucerească cele mai multe medalii de la acest concurs. Mai departe, dorim să ne pregătim în continuare cel putin la același nivel, mai ales că în luna septembrie a acestui an, desigur în condițiile în care situația epidemiologică din țară ne va permite, vom organiza la baza sportivă de la Aninoasa, Campionatele Naționale de Tir cui Arcul pentru Seniori și Juniori, unde ne propunem sa obținem rezultate cel puțin la fel de bune”, a declarat Viorel Habian, antrenorul coordonator al arcașilor de la SCM Deva și CSO Minerul Aninoasa.