Șapte tineri artiști au cucerit laurii Festivalului artistic ”Lira cu Briliante” de la Petroșani

Home Cultură Șapte tineri artiști au cucerit laurii Festivalului artistic ”Lira cu Briliante” de la Petroșani
Șapte tineri artiști au cucerit laurii Festivalului artistic ”Lira cu Briliante” de la Petroșani

Cu o maximă dorință de a evolua din nou în fața publicului spectator dar și de a-și demonstra încă o dată talentul și cunoștințele muzical-artistice dobândite la cursurile din cadrul unor apreciate clase de canto, câțiva zeci de artiști din Valea Jiului au răspuns invitației lansate de Asociația Culturală ”Lirica” din Petroșani și au venit, la finele săptămânii trecute, să participe la cea de-a treia ediție a Festivalului-concurs ”Lira cu briliante”, eveniment muzical consacrat pe scena artistică locală.

Organizat cu migală și pasiune de familia Jana și Tiberiu Coconeț, promotori ai muzicii populare, ușoare și instrumentale, festivalul ”Lira cu Briliante”, deși organizat cu respectarea restricțiilor de rigoare impuse de legislația sanitară, a avut parte de toate ingredientele unui spectacol de calitate. Un spectacol găzduit în eleganta grădină a fostului teatru din Colonia Petroșaniului, astăzi la fel de elegantul restaurant ”La Belle Epoque”. În organizarea acestui eveniment, așa cum s-a întâmplat încă de la prima ediție, Asociația Culturală ”Lirica” a avut parte de susținerea Primăriei municipiului Petroșani, fapt subliniat inclusiv prin prezența primarului Tiberiu Iacob Ridzi la festivitatea de deschidere a festivalului. ”Dorința de promovare a folclorului și tradițiilor, împletită cu talentul copiilor pasionați de scenă și cu vocația unor dascăli de excepție, nu poate decât să ne bucure și să le arătăm susținerea. Îl felicit şi îi mulţumesc profesorului Tiberiu Coconeţ pentru modul în care, alături de întreaga lui echipă, înţelege să păstreze şi să transmită mai departe tradiţia culturală a zonei noastre”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

În urma evoluției scenice, aplaudate la scenă deschisă pentru fiecare participant, juriul festivalului, compus din nume cu rezonanță în domeniul educației artistice și al scenei românești, a desemnat și câștigătorii ediției a treia a acestui apreciat concurs muzical. Trofeul Festivalului ”Lira cu Briliante” a fost împărțit, anul acesta, de concurenta Elena Ștefania Mojoatcă și de concurenta Alesia Diana Vornicu.

Acestora li s-au alăturat și alți cinci laureați ai premiilor oferite de organizatori, după cum urmează:

  • Anca Sarah Rotaru – Premiul de excelență ”Tiberiu Coconeț”, conferit de directorul festivalului;
  • Andrada Cinazan – Tofeul Junior al festivalului;
  • Laviniu Sălășan – Trofeul junior al festivalului pentru secțiunea de interpretare instrumentală;
  • Rareș Sergiu Aprofirii – Trofeul festivalului pentru secțiunea de muzică clasică – pian;
  • Cristian Sabău – Trofeul festivalului pentru secțiunea de interpretare instrumentală;

Ca de fiecare dată, gala laureaților Festivalului ”Lira cu briliante” a prilejuit publicului spectator ocazia de a-i urmări și aplauda pe invitații speciali, de la tânărul compozitor și interpret Andrei Popa la îndrăgiții rapsozi Camelia și Traian Stoiță, așa cum binemeritate aplauze a cules și recitalul micului, dar deja cunoscutului artist Tudor Sima.

”Este o mare bucurie pentru noi faptul că am reușit, în cele din urmă, să organizăm acest festival care are menirea de aduce în fața publicului din Valea Jiului și de a pune în valoare tineri de excepție pentru care muzica, fie ea vocală sau instrumentală, ușoară, populară sau clasică, reprezintă un element definitoriu în activitatea lor artistică. Îi felicit pe toți concurenții care au evoluat pe scena celei de-a treia ediții a acestui festival, iar în mod special îi felicit pe laureații acestei ediții. Adresez calde mulțumiri tuturor celor care ne-au sprijinit, care ne-au fost alături și care au dat viață acestui eveniment cultural pe care l-am dus la bun sfârșit chiar și în aceste vremuri grele pentru arta scenică românească. Cu toții ne-au demonstrat că muzica este în măsură să treacă peste orice stavile puse între oameni care iubesc scena și care apreciază arta muzicală”, a declarat prof. Tiberiu Coconeț, președintele Festivalului ”Lira cu Briliante”.

Felicitări, tuturor !