Felicitări în cadrul festiv la Jiul Petroșani, pentru câștigarea campionatului Ligii a IV-a la fotbal

Home Stiri la zi Felicitări în cadrul festiv la Jiul Petroșani, pentru câștigarea campionatului Ligii a IV-a la fotbal
Felicitări în cadrul festiv la Jiul Petroșani, pentru câștigarea campionatului Ligii a IV-a la fotbal

Stadionul ”Petre Libardi” din Petroșani, a găzduit marți, 28 iulie 2020, o festivitate demult așteptată de suporterii cei mai fideli ai echipei de fotbal Jiul din Petroșani, prilejuită de câștigarea de către echipa condusă de Damian Militaru și Cosmin Kandut a titlului de campion al Ligii a IV-a la fotbal, ediția 2019-2020.

Evenimentul, avându-l ca amfitrion pe apreciatul gazetar sportiv Genu Tuțu, a consemnat înmânarea de către conducerea Asociației Județene de Fotbal Hunedoara (sub egida căreia se desfășoară campionatul din Liga a IV-a la fotbal) a tricourilor de campion și a cupei victoriei, membrilor lotului CSM Jiul Petroșani. ”Ne bucurăm că suntem alături de dumneavoastră, să sărbătorim această performanță pe care ați obținut-o la 101 ani de la înființare. Stadionul Jiul trezește pentru fiecare hunedorean sentimente de bucurie și în primul rând dorință. Suntem siguri că veți aborda cu aceeași dorință meciurile de baraj”, a spus, în cuvântul său, Cristian Petrean, președintele Asociației Județene de Fotbal Hunedoara.

La festivitatea de la stadionul ”Petre Libardi” din Petroșani a participat și Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani care și-a amintit de anii în care, la rândul său, a evoluat ca sportiv, pe terenul de fotbal, ba chiar a avut plăcerea de a regăsi între mai vechii jucători ai Jiului, colegi și prieteni de pe terenul de sport. Tiberiu Iacob Ridzi le-a reamintit tinerilor din lotul de astăzi al Jiului Petroșani despre faptul că au șansa de a fi antrenați de o fostă glorie a fotbalului românesc, Damian Militaru, fotbalistul din Petroșani cu o carieră de excepție inclusiv la campioana de atunci a României, Steaua București sau în lotul național. De asemenea, Tiberiu Iacob Ridzi a transmis un mesaj de încurajare a membrilor lotului de fotbal, în perspectiva meciurilor din barajul pentru promovarea în liga superioară, dar și un mesaj de susținere a Clubului Jiul și, în general, a sportului din Petroșani de către administrația locală pe care o conduce. ”Întregul lot de sportivi, dar și antrenorii și conducătorii CSM Jiul Petroșani merită felicitările noastre pentru câștigarea acestui campionat, mai ales în condițiile atât de dificile în care s-a încheiat el. Eu îmi doresc, asemeni tuturor suporterilor acestei echipe de fotbal, ca anul sportiv 2020-2021 să ne găsească în Divizia C și sunt convins că pentru asta, jucătorii, antrenorii și toți ceilalți factori vor conlucra pentru ca, desigur și cu ajutorul bunului Dumnezeu, să câștigăm meciurile de baraj pentru promovare, pentru că Jiul merită din plin să promoveze în acest an. Iar noi, cei din administrația publică, vom fi alături de echipă și o vom susține în campionat”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Jiul va juca, în 5 și 9 august, barajul pentru promovarea în Liga a III-a la fotbal.