Lucrări edilitare și investiții la ”foc automat” în municipiul Petroșani

Home Administrație Lucrări edilitare și investiții la ”foc automat” în municipiul Petroșani
Lucrări edilitare și investiții la ”foc automat” în municipiul Petroșani

Pe raza municipiului Petroșani se desfășoară în prezent o serie de lucrări edilitar-gospodărești dar și unele investiții în amenajarea de parcări și locuri de joacă pentru copii, în reparații și reabilitări de drumuri etc. Pentru a urmări îndeaproape modul în care toate acestea se derulează fără sincope, primarul Tiberiu Iacob Ridzi este prezent zi de zi în locurile în care au loc toate aceste lucrări. ”Biroul meu este, practic, în oraș. Vreau să mă asigur că peste tot acolo unde avem lucrări în execuție și unde intervenim pentru a răspunde solicitărilor cetățenilor cu activități edilitare și gospodărești, se lucrează așa cum trebuie. Cert este că avem multe șantiere deschise, aproape în toate zonele din oraș și vreau să-i asigur pe cetățenii municipiului Petroșani că toate sesizările dumnealor sunt centralizate la Primărie și acționăm, cât putem de repede, pentru a le da curs corespunzător”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

În ceea ce privește lucrările de investiții derulate în aceste zile de autorități, primarul Petroșaniului dă ca exemplu lucrările pentru amenajarea unor noi locuri de parcare, care se desfășoară simultan în mai multe zone, atât în Aeroport, cât și pe centru. ”Am finalizat deja una din parcările din Aeroport și lucrările la parcarea dintre blocurile 103 – 105 de pe strada 1 Decembrie 1918 sunt și ele aproape finalizate. Am finalizat amenajarea locului de joacă din Parcul Carol Schreter și am început lucrările de amenajare a unu nou loc de joacă pentru copii de pe strada Vișinilor. Am derulat în mod constant activități de spălare și dezinfectare a străzilor, am acționat pentru dezinfectarea scărilor de bloc pentru combaterea riscului de răspândire a noului coronavirus, s-au făcut lucrări de plombare a drumurilor, se află în plină desfășurare activitatea de retrasare a marcajelor rutiere de pe străzile din oraș, se cosește iarba, au fost reabilitate și repuse în funcțiune fântânile arteziene din parcul central și din Piața Victoriei ș.a.m.d. Practic, suntem cu toate forțele în teren !, arată primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

O serie de lucrări au început, în aceste zile și în Cimitirul central, unde se desfășoară o investiție publică pentru colectarea apelor, pentru repararea căii de acces și alte lucrări necesare.

În opinia primarului Tiberiu Iacob Ridzi, o altă veste bună este și aceea că a fost în sfârșit semnat primul contract de investiții care vizează reabilitarea termică a unor blocuri de locuințe din Petroșani, pe fonduri europene, acesta fiind unul din programele investiționale mult așteptate de cei care au aplicat pentru includerea în acest tip de investiții. ”Am semnat contractul de lucrări cu constructorul în cadrul proiectului de eficientizare termică a blocului 33 de pe strada Viitorului, proiect pe fonduri europene. Sper că spargem gheața și în ceea ce privește aceste proiecte de investiții, care au stat o lungă perioadă de timp în procedura de achiziții pentru că nu s-au găsit firme interesate care să participe la licitațiile pentru blocuri și sperăm că vor începe cât de curând lucrările la toate blocurile incluse în acest program”, a mai declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Acesta dă asigurări că ritmul lucrărilor și investițiilor publice din municipiul Petroșani va rămâne la fel de intens și în perioada următoare.