Toți sportivii aninoseni de la SCM Deva, pe podium la Cupa României la FIELD de la Aninoasa

Home Stiri la zi Toți sportivii aninoseni de la SCM Deva, pe podium la Cupa României la FIELD de la Aninoasa
Toți sportivii aninoseni de la SCM Deva, pe podium la Cupa României la FIELD de la Aninoasa

Baza sportivă Arcașul din Aninoasa a găzduit în prima zi a lunii august 2020 prima competiție de tir cu arcul de la debutul pandemiei de coronavirus. Desfășurată în condițiile de siguranță impuse de lege și de normele emise de MTS si FRTA, respectiv cu utilizarea de soluții dezinfectante, măsurarea temperaturii corporale și distanțare între sportivi, ”Cupa României” la FIELD a adus în fața celor 12 panouri au fost amplasate în pădurea din jurul poligonului ”Anena” din Aninoasa, într-un cadru natural de excepție, arcași de la 7 cluburi de profil din România, după cum urmează: SCM DEVA, CS MINERUL ANINOASA, CS PRETORIENII DEVA, CSM BACAU, CS SAGA BACĂU, REDPOINT ORADEA și CS BESTA BUCUREȘTI.

Competiția s-a desfășurat cu două sesiuni de tragere, una cu distanțe necunoscute și alta cu distanțe cunoscute, grupele de tragere fiind formate din maxim doi sportivi. Semifinalele și finalele s-au desfășurat pe 4 panouri, două pe poligon și alte două în imediata vecinătate a poligonului. Întrecerile au constituit pentru toți competitorii, dar și pentru organizatori, o adevărată provocare, fie și dacă avem în vedere faptul că o competiție FIELD nu a mai fost organizată la Aninoasa de mai bine de un deceniu.

Chiar și așa, arcașii aninoseni s-au dovedit, așa cum deja ne-au obișnuit, la înălțime, fapt confirmat de rezultatele acestei competiții care au urcat de trei ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Iată și rezultatele complete obținute de sportivii din Valea Jiului:

Categorie olimpic seniori:  

  • TÎMPU MARIO – LOCUL 1
  • TĂNĂSESCU FLAVIUS – LOCUL 2
  • HABIAN DENIS – LOCUL 3

Categorie olimpic senioare:  

  • BOROȘ LUMINIȚA – LOCUL 1
  • MIKLOS BEATRICE – LOCUL 2

Categorie compound seniori:  

  • RĂDOI ALEXANDRU – LOCUL 1
  • RANCA DACIAN – LOCUL 3

Categorie compound juniori:  

  • JUDEA MIREL – LOCUL 2

În ceea ce privește clasamentul general pe cluburi, la finalul acestei competiții podiumului acestuia se prezintă în felul următor:

  • Locul 1 – SCM Deva;
  • Locul 2 – SC SAGA BACAU
  • Locul 3 – CSM BACĂU

Antrenorul Gigi Pușcă, coordonatorul sportivilor de la Aninoasa apreciază că această primă competiție organizată la baza sportivă a arcașilor din Valea Jiului în cursul anului 2020 a fost una reușită. ”Am asistat la o  competiție reușită, una de care sportivii noștri chiar au avut mare nevoie, pentru a-și reevalua nivelul competițional la care se află, după această lungă perioada în care nu au putut să-și măsoare forțele în cadru competițional, din cauza situației pandemice. Apreciez că rezultatele noastre au fost bune, având în vedere că toți sportivii aninoseni s-au clasat pe un loc de pe podium. În același timp, acest eveniment sportiv a fost o provocare și pentru organizatori, deoarece nu s-a mai organizat o competiție de FIELD pe terenul din Aninoasa de mai bine de 10 ani. O provocare peste care s-a trecut cu brio având în vedere feedback-ul primit de la concurenții veniți din țară. Acest fapt ne dă speranțe pentru un final de sezon care se anunță unul de excepție, atât în ceea ce privește rezultatele sportivilor, cât și din punct de vedere organizatoric, având în vedere mai ales faptul că în luna Septembrie 2020, la Aninoasa se va desfășura atât Campionatul National de TARGET cât si Campionatul National de FIELD”, a declarat Gigi Pușcă.