Diana Rusu, absolventa de 10 la Bac din Valea Jiului, premiată de autoritățile de la Lupeni

Home Educație Diana Rusu, absolventa de 10 la Bac din Valea Jiului, premiată de autoritățile de la Lupeni
Diana Rusu, absolventa de 10 la Bac din Valea Jiului, premiată de autoritățile de la Lupeni

Excelența în Educație este un deziderat la care aspiră fiecare elev, fiecare dascăl, fiecare părinte și fiecare conducător al unei comunități. Pornind de la acest adevăr, primarul municipiului Lupeni, prof. Lucian Resmeriță împreună cu directorul Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni, prof. Daniel Ianoși au avut plăcuta onoare de a-i înmâna un premiu special absolventei Diana Rusu, cea care a încheiat sub semnul excelenței studiile liceale. Aceasta a reușit performanța de a obține nora finală 10 la examenul de Bacalaureat din acest an, de altfel fiind singura absolventă din Valea Jiului care a reușit o astfel de performanță la finalul anului școlar 2019-2020.

”Pasionată de istorie, șef de promoție al absolvenților de la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” din municipiul Lupeni, Diana Rusu a reușit să finalizeze prima etapă de studii din viața sa sub semnul excelenței, iar acest lucru reprezintă o mândrie nu doar pentru părinții și dascălii ei, ci și pentru întreaga comunitate a municipiului Lupeni. Din acest motiv, am decis în  Consiliul local să-i acordăm un binemeritat premiu de excelență, în semn de respect pentru performanța ei deosebită. Și mai ales pentru că, de-a lungul anilor, Diana Rusu ne-a demonstrat tuturor că este nu doar un elev de nota 10, ci și un om de nota 10. Felicitări pentru rezultatele obținute, Diana Felicitări părinților și cadrelor didactice pentru implicarea în educația și pregătirea ei!”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Diana Rusu a câștigat de patru ori etapa județeană a Olimpiadei de Istorie cu nota maximă (în clasa a X-a) și cu note de peste 9 în ceilalți ani, aceasta fiind o performanță unică din întreaga istorie a apreciatului Liceu Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni. Ea este, însă, un elev complet, dovedind o mare pasiune pentru literatură și pentru alte domenii ale culturii. Este șefa de promoție a anului școlar 2019-2020, la profilul Uman, media generală a celor 4 ani de liceu fiind de 9,93.