Cetățenii din Lupeni sunt așteptați în această seară la inaugurarea Piațetei ”Lupeni 29”

Home Administrație Cetățenii din Lupeni sunt așteptați în această seară la inaugurarea Piațetei ”Lupeni 29”
Cetățenii din Lupeni sunt așteptați în această seară la inaugurarea Piațetei ”Lupeni 29”

Primarul municipiului Lupeni, Lucian  Resmeriță transmite tuturor cetățenilor municipiului Lupeni invitația de a participa, în seara zilei de 5 august 2020, de la ora 21,30 la inaugurarea Piațetei ”Lupeni 29” din centrul localității.

Acesta a informat că și-a dorit ca, odată cu reabilitarea acestei zone în care se află cel mai impozant monument dedicat minerilor din toată Valea Jiului, monumentul ”Lupeni 29” al marelui sculptor român Ion Irimescu, cetățenii municipiului Lupeni să fie primii care să se poată bucura de acest nou obiectiv finalizat cu succes de către administrația locală de la Lupeni.

”Am reușit să finalizăm lucrările de reabilitare ale întregii zone din jurul ansamblului monumental ”Lupeni 29”, care constituie un adevărat memorial al luptei minerilor din Lupeni și din toată Valea Jiului pentru o viață mai bună. Am redat strălucirea acestui monument care tronează în centrul municipiului Lupeni din anul 1968, am reabilitat soclul și am înlocuit pavajul din jurul acestuia. A fost refăcută și zona verde, aleile din această piațetă și a fost montat mobilier stradal nou. În plus, am reușit să configurăm și un iluminat ornamental al întregii piațete care va pune în valoare și pe timp de noapte acest monument emblematic din municipiul nostru și apreciez că întregul complex de lucrări pe care le-am realizat aici dau o notă de eleganță acestei piațete publice din localitatea noastră”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta a mai precizat că întreaga investiție, în valoare de circa 400.000 de lei, a fost finanțată de la Bugetul local al municipiului Lupeni, iar lucrările au fost realizate într-un timp record de doar câteva luni.

Primarul Lucian Resmeriță spune că a decis să inaugureze oficial în cursul zilei de 5 august 2020 această investiție, având în vedere că mâine, 6 august 2020 aici vor avea loc o serie de ceremonii dedicate Zilei Minerului, cu participarea mai multor personalități publice locale, regionale și naționale.