La Petroșani, UDMR va avea listă pentru Consiliul local dar îl va susține pe Tiberiu Iacob Ridzi pentru funcția de primar

Parteneriatul politic între PNL și UDMR sau bine spus între primarul Tiberiu Iacob Ridzi și reprezentanții comunității maghiare din municipiul Petroșani este unul devenit deja de tradiție, comunitatea maghiară bucurându-se, așa cum remarcă și liderul UDMR Hunedoara, de sprijinul constant al edilului în ultimii 10 ani, iar acesta fiind sprijinit la rândul său de etnicii maghiari de la Petroșani.

Pornind de la acest statut, președintele Organizației județene a UDMR Hunedoara, eurodeputatul Iuliu Winkler a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul PNL Petroșani că filiala din localitate a UDMR nu va avea un candidat propriu de primar la alegerile din luna septembrie, ci-l va susține pentru un nou mandat pe primarul în exercițiu, Tiberiu Iacob Ridzi. ”Colaborarea noastră cu domnul primar Tiberiu Iacob Ridzi a fost, în ultimii 10 ani, una foarte bună și comunitatea noastră s-a bucurat de sprijin din partea domniei sale, motiv pentru care împreună cu colegii din echipa UDMR de la Petroșani am decis să-l susținem pe domnul primar Tiberiu Iacob Ridzi în alegerile din acest an. Mă bucur de această decizie, pentru că ne leagă de domnia sa nu doar interesele politice, ci și o relație trainică de prietenie. Trebuie să recunosc că, în plan politic, UDMR are și un interes legat de alianța cu PNL, pe care am parafat-o și la nivel județean, unde vom participa pe liste comune de consilieri județeni și-l vom susține pe Adrian David pentru funcția de președinte al Consiliului județean Hunedoara. Interesul nostru este legat de valorile care definesc identitatea noastră și anume sprijin pentru școala în limba maghiară, pentru bisericile romano-catolică și reformată și pentru cultură. La Petroșani, am găsit și până acum sprijin în această direcție și, în această alianță cu PNL și PNȚCD, îl vom găsi și la nivel județean”, a declarat Iuliu Winkler, liderul UDMR Hunedoara.

Acesta a dat ca exemplu și excelentele relații pe care le-au avut liderii comunității maghiare, Eduard Wersanski, Iosif Andraș și Csaba Kutasi cu primarul Tiberiu Iacob Ridzi, fapt evidențiat, de altfel, și de liderul PNL Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi. ”Eu vreau să-i mulțumesc și domnului Iuliu Winkler, dar și liderilor comunității maghiare de la Petroșani cu care reușim să avem o colaborare foarte bună de peste 10 ani, atât din punct de vedere administrativ, cât și din punct de vedere politic. Am spus-o de fiecare dată, la Petroșani comunitatea maghiară conviețuiește de peste 180 de ani cu celelalte naționalități, iar prezența acestei comunități a fost întotdeauna un plus pentru Petroșani, atât din punct de vedere social, cultural, economic și intelectual. Avem o colaborare foarte bună în plan local, cu domnul Kutași (actualul președinte), așa cum am avut și cu domnul Eduard Wersanski, care a fost și consilier local o perioadă îndelungată și de sprijinul căruia ne bucurăm și în prezent și așa cum am avut și avem o bună colaborare cu preoții, cu profesorii din această comunitate și așa cum ne bucurăm, la nivel european, de sprijinul domnului europarlamentar Iuliu Winkler. Mulțumesc comunității maghiare din Petroșani pentru acest gest de susținere de care sunt, de altfel, onorat și trebuie să recunosc că am simțit întotdeauna comunitatea maghiară apropiată de mine și implicată activ în viața orașului. Sper că vom putea în continuare să facem, împreună, proiecte comune bune, în folosul cetățenilor, atât a celor din comunitatea maghiară, cât și a a întregii noastre comunități locale”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

Pentru că la nivelul municipiului Petroșani, potrivit statisticilor, comunitatea maghiară numără în prezent circa 7% din electoratul cu drept de vot, UDMR Petroșani își propune să participe în alegerile locale cu o listă proprie de candidați, în dorința de a avea din nou un reprezentant în cadrul Consiliului local municipal. Lista consilierilor UDMR va fi deschisă de reputatul profesor universitar doctor inginer Iosif Andraș.