Consiliul Județean Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan

Home Administrație Consiliul Județean Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan
Consiliul Județean Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan

Consiliul Județean Hunedoara continuă seria parteneriatelor cu localitățile din județ pentru realizarea unor obiective de investiții în interesul public.

Astfel, după ce a reușit să obțină 3,9 milioane de lei pentru închiderea depozitului neconform de deșeuri menajere de la Uricani, Consiliul Județean Hunedoara continuă investițiile în domeniul protecției mediului și se angajează să finanțeze și lucrările pentru închiderea depozitului neconform de deșeuri de la Vulcan.

Luni, 10 august 2020, în ședința extraordinară a Consiliului Județean Hunedoara au fost aprobate nota conceptuală și tema de proiectare pentru obiectivul de investiții „Închiderea ecologică a depozitului neconform de deșeuri din municipiul Vulcan”.

Proiectul propus de conducerea Consiliului Județean Hunedoara vizează o suprafață de 49.935 mp unde depozitarea deșeurilor este sistată din anul 2016 dare care, fiind un depozit activ, trebuie închis de urgență în conformitate cu legislația națională și europeană. Depozitul va fi ecologizat prin implementarea unui sistem de închidere completă. În cadrul proiectului sunt preconizate lucrări de extragere și ardere a biogazului, respectiv degazarea corpului depozitului, lucrări pentru etanșarea suprafeței, realizarea de canale colectoare, rigole și bazin colector pentru ape meteorice, executarea de drumuri perimetrale, etc.

Valoarea estimativă  pentru execuția lucrărilor este de 21.600.000 lei fără TVA.

Până acum, Consiliul Județean Hunedoara a realizat sau finanțează lucrări în curs de execuție în infrastructură rutieră, apă-canal, mediu, patrimoniu cultural, turism și protecție socială, în baza unor acorduri de asociere, în Hunedoara, Orăștie, Brad, Uricani, Petroșani, Lupeni, Vulcan, Geoagiu, Simeria, Călan, Țara Hațegului și precum și în majoritatea zonelor rurale.