Doi apreciați profesori petrileni fac echipă cu primarul Vasile Jurca în noul PSD

Home Politică Doi apreciați profesori petrileni fac echipă cu primarul Vasile Jurca în noul PSD
Doi apreciați profesori petrileni fac echipă cu primarul Vasile Jurca în noul PSD

Nu doar echipa social-democraților petrileni e în plin proces de reconstrucție, ci și echipa pe care această formațiune politică o va propune alegătorilor din orașul Petrila în alegerile locale din septembrie 2020 este una cu importante schimbări. Dacă liderul PSD Petrila, primarul în exercițiu Vasile Jurca a fost deja reconfirmat drept candidat al PSD pentru un nou mandat de primar, în ceea ce privește ”secundul” acestuia pentru conducerea Primăriei orașului Petrila, PSD vine cu o altă propunere decât în urmă cu 4 ani.

Astfel, în urma deciziei luate în forul statutar al Organizației PSD Petrila, pentru funcția de viceprimar al orașului Petrila, după alegerile din 27 septembrie, social-democrații îl vor susține pe Marius Heljiu. Lectorul universitar doctor Marius Heljiu este un apreciat cadru didactic al Universității din Petroșani, dar și un bun cunoscător al problemelor de administrație publică locală, având în vedere că se află deja la al treilea mandat de consilier local la Petrila, din partea PSD. ”Vom merge împreună în fața petrilenilor, eu ca și candidat de primar, iar dacă petrilenii ne vor acorda votul majoritar, atunci domnul profesor Marius Heljiu va fi următorul viceprimar al Petrilei, în mandatul 2020-2024. Am luată această hotărâre pentru că îmi doresc ca petrilenii să știe exact cine va fi următorul viceprimar dacă PSD va obține majoritatea în consiliul local și eu voi obține funcția de primar”, a declarat Vasile Jurca, președintele PSD Petrila.

Acesta a informat că actualul viceprimar, Dorin Curtean a decis să renunțe la calitatea de membru al PSD Petrila, la fel ca și un alt consilier local (Adrian Preda), aceștia dorind să urmeze o altă cale politică, în perspectiva viitoarelor alegeri locale. De asemenea, Vasile Jurca spune că fostul lider al PSD Petrila, inginerul Gheorghe Bobar și medicul Daniela Vișinescu, au hotărât să nu mai candideze pe lista PSD pentru alegerea viitorului Consiliu local. În aceste condiții, chiar dacă 8 din cei 12 consilieri pe care-i are acum PSD în Cosiliul local Petrila se vor regăsi și pe lista propusă de acest partid pentru noile alegeri, aceasta va fi completată și cu nume noi, cu oameni respectați și apreciați în comunitatea petrileană. Unul dintre aceștia este și apreciatul dascăl Radu Chința, artist plastic și profesor de desen, în prezent director al Cluburilor copiilor și elevilor din Valea Jiului.

Prof. Radu Chința a informat că, după o pauză de câțiva ani buni din viața politică locală, a decis să se alăture proiectului politic al primarului Vasile Jurca, după ce a constatat că preocupările acestuia pentru susținerea educației și culturii petrilene sunt constante și evidente, așa cum s-a întâmplat și în mandatul 2016-2020. La rândul său, lector univ.dr. Marius Heljiu a declarat că a acceptat propunerea primarului Vasile Jurca de a candida în tandem, nu din vreun interes personal, ci doar pentru a-și pune la dispoziția comunității din care face parte, atât experiența acumulată în viața profesională, cât și pe cea acumulată în cele trei mandate de consilier local, convins fiind că proiectele de dezvoltare ale orașului Petrila din actualul mandat trebuie continuate cu PSD la cârma orașului.