Gheorghe Ile se retrage din cursa electorală și-l propune candidat de primar al PSD Vulcan pe Pompiliu Barbu

Home Politică Gheorghe Ile se retrage din cursa electorală și-l propune candidat de primar al PSD Vulcan pe Pompiliu Barbu
Gheorghe Ile se retrage din cursa electorală și-l propune candidat de primar al PSD Vulcan pe Pompiliu Barbu

Problemele de sănătate cu care se confruntă în prezent, l-au determinat pe Gheorghe Ile să renunțe la candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Vulcan, decizia fiind confirmată în cursul acestei zile atât de președintele executiv al Organizației PSD Hunedoara, senatorul Cristian Resmeriță, cât și de secretarul executiv al PSD Vulcan, viceprimarul Pompiliu Barbu.

De altfel, Pompiliu Barbu este și propunerea pe care președintele în exercițiu al PSD Vulcan, Gheorghe Ile o face în vederea desemnării candidatului pentru funcția de primar al municipiului Vulcan din partea acestei formațiuni politice. ”Rugămintea domnului primar Ile, care este și liderul formațiunii noastre politice la Vulcan a fost aceea ca eu să candidez pentru funcția de primar al municipiului Vulcan din partea PSD, la alegerile din luna septembrie. Sigur, aceasta este o propunere care urmează să fie validată în forul statutar și vom vedea mai apoi ce decizie vom lua, alături de toți colegii din echipa PSD Vulcan. Sigur, eu sunt onorat de încredea domnului primar Ile și de această propunere”, a declarat Pompiliu Barbu.

Președintele executiv al Organizației județene a PSD Vulcan, senatorul Cristian Resmeriță, care este și coordonator al campaniei electorale a social-democraților din Valea Jiului spune că o decizie concretă privind desemnarea noului candidat al PSD Vulcan pentru funcția de primar va fi luată în cursul zilei de miercuri, 12 august, în cadrul unei ședințe a organizației politice locale la care vor participa și liderii județeni al PSD. ”În momentul de față situația de la Vulcan din PSD este destul de complicată odată cu decizia domnului primar Gheorghe Ile de a retrage din cursa electorală. Personal, înțeleg rațiunile domnului primar Ile care l-au determinat să ia o astfel de decizie și îi doresc din tot sufletul sănătate. În ceea ce privește modul în care vom merge în aceste alegeri, vom încerca să stabilim exact și definitiv atât candidatul nostru pentru primar de la Vulcan cât și ordinea de pe listele de consilieri într-o nouă ședință de partid programată pentru miercuri, 12 august”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

În opinia acestuia, indiferent cine va fi candidatul PSD pentru funcția de primar la Vulcan, acesta pornește în cursă cu prima șansă în câștigarea mandatului și se va bucura de întregul sprijin al organizației de partid dar și al vulcănenilor, pentru că Gheorghe Ile lasă în urma sa o ”zestre” de proiecte bune și foarte bune pentru dezvoltarea municipiului Vulcan, care trebuie acum puse în practică de o nouă echipă social-democrată.