”Deva Jazz Festival” așteaptă iubitorii de jazz între 27 și 30 august la Deva

Home Cultură ”Deva Jazz Festival” așteaptă iubitorii de jazz între 27 și 30 august la Deva
”Deva Jazz Festival” așteaptă iubitorii de jazz între 27 și 30 august la Deva

A treia ediție a Festivalului de jazz în aer liber ”Deva Jazz Festival ” va avea loc în perioada 27 – 30 august, începând cu ora 11:00, în Parcul Cetate din Deva. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva. Organizatorii au și sprijinul unor tineri elevi de la Colegiul Național „Decebal” care sunt voluntari și în acest an, vorbitori de engleză, germană, maghiară și care sunt de un real folos la ghidajul artiștilor.

De la jazz-ul clasic la cele mai noi forme de exprimare artistică, iubitorii de jazz au ocazia să se bucure de libertatea creatoare a unor artiști desăvârșiți. Diversitatea stilurilor este asigurată și în acest an, fiecare grup propunând un program complex unde instrumentele specifice muzicii de jazz slujesc admirabil talentul și profesionalismul muzicienilor invitați.

Nume cunoscute și recunoscute la nivel mondial asigură lineup-ul ediției din acest an, a treia din istoria ”Deva Jazz Festival”: JEFF CASCARO (GER), BOTTICELLI BABY (GER) VIKTORIJA GECYTE & VIK VIBES QUARTET (LTU), EMIL GÎLCĂ SMOOTH TRUMPET (RO), GROOVE GARDEN BY SORIN ZLAT(RO), NAKED (SRB), BLAZAJ (RO), JAZZAPELLA (RO), RAZZLE DAZZLE (SRB), AMALIA GAIȚĂ (RO), STEEL JAZZ QUARTET & DE LIIA (RO), MUNTET (RO)

Anul acesta vă puteți bucura de momente spectaculoase, pline de dinamism și virtuozitate cu artiști ce vin din Germania, Franța, Lituania, Serbia și România. Vor fi patru zile de jazz, momente de libertate, de creație, cu 12 grupuri din cinci țări, formate din muzicieni recunoscuți și premiați la competiții internaționale. Iar Cristian Răcășan, directorul Deva Jazz Festival și Mircea Goian, directorul artistic, afirmă că au pregătit și în acest an o mulţime de surprize şi noutăţi pentru iubitorii de jazz.

În program se mai află: workshop-uri, expoziție de fotografie, incursiuni în istoria Jazz-ului, expoziție de pictură, târg de viniluri, jazzmix, concursuri, concerte matinale de jazz etc.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor instituite la nivel național pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului COVID-19, spectatorilor fiindu-le transmise următoarele reguli:

  • Purtați mască de protecție!
  • Respectați regulile de distanțare fizică!
  • La intrarea în spațiul rezervat pentru public este nevoie să comunicați organizatorilor date personale (număr de telefon și nume). Informațiile nu vor fi folosite decât dacă există o urgență medicală.
  • Spectatorii vor fi scanați pentru aflarea temperaturii corporale. Cei care vor avea peste 37,3 grade Celsius nu vor intra în spațiul special amenajat.
  • Organizatorii vor pune la dispoziția participanților recipiente cu dezinfectant.
  • Intrarea în spațiul special amenajat se va face în ordinea sosirii până la ocuparea scaunelor.

Accesul la Deva Jazz Festival este liber pentru toți cei interesați.

Foto: Arhiva eveniment