Propunerea legislativă de acordare a sporului de Valea Jiului iniţiată de senatorul Cristian Resmeriţă a ajuns la Senat

Home Politică Propunerea legislativă de acordare a sporului de Valea Jiului iniţiată de senatorul Cristian Resmeriţă a ajuns la Senat
Propunerea legislativă de acordare a sporului de Valea Jiului iniţiată de senatorul Cristian Resmeriţă a ajuns la Senat

Iniţiativa legislativă a senatorului social-democrat Cristian Resmeriță prin care angajaţii din educaţie, sănătate şi protecţie socială care îşi desfăşoară activitatea în Valea Jiului vor beneficia de un spor salarial de până la 20% a primit avizele necesare de la Consiliul Economic şi Social şi de la Consiliul Legislativ. În acest condiții, proiectul de act normativ a ajuns la Senat, care este prima cameră parlamentară sesizată.

În opinia senatorului Cristian Resmeriță, inițiatorul acestei legi, acest lucru este foarte important, constituind practic primul pas din procesul legislativ în ceea ce privește demersul său parlamentar. ”Doresc să mulţumesc membrilor Consiliul Economic şi Social şi ai Consiliului Legislativ pentru promptitudinea cu care au analizat această propunere legislată a mea. În acest moment, această iniţiativă legislativă, prin care îmi doresc să venim în sprijinul unor categorii profesionale de care localitățile din Valea Jiului au foarte multă nevoie, prin reintroducerea ”sporului de Valea Jiului”, a ajuns la comisiile de specialitate ale Senatului. Desigur, voi susține în fața colegilor mei acest proiect de lege, pentru care, în etapa următoare, sunt necesare avizele a trei comisii parlamentare, plus un raport din partea Comisiei de Muncă. Am încredere că și de această dată colegii parlamentari vor da avize favorabile pentru acest demers legislativ care, la fel ca și cele celelalte legi pe care le-am inițiat, sunt legi pentru oameni. Mulţumesc tuturor cetăţenilor din Valea Jiului, care mi-au inspirat și acest nou proiect de lege, pe că îmi sunt alături, pentru că sunt preocupați de agenda mea parlamentară și politică și pentru că îi simt mereu alături de mine”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță. 

În documentul de avizare al proiectului legislativ înaintat Parlamentului de către senatorul Cristian Resmeriță, membrii Consiliului Economic și Social fac și o serie de recomandări privind unele aspecte de formă cu privire la conținutul legii propuse, observații însușite de inițiator.