Liderul PSD Petrila, Vasile Jurca aduce oamenii de la catedră în viața politică

Home Politică Liderul PSD Petrila, Vasile Jurca aduce oamenii de la catedră în viața politică
Liderul PSD Petrila, Vasile Jurca aduce oamenii de la catedră în viața politică

Construcția unui partid de stânga cu adevărat reformat și puternic nu se poate face fără implicarea intelectualilor în viața politică și, de aici, mai departe, în administrația publică. Este tot mai evident faptul că acest lucru l-a înțeles și noul președinte al Organizației locale a PSD Petrila, Vasile Jurca. În perspectiva alegerilor locale din luna septembrie 2020, Vasile Jurca a făcut public deja faptul că își dorește să facă echipă la Primărie, pentru următorul mandat, cu apreciatul cadru didactic petrilean Marius Heljiu.

Mai mult, PSD Petrila l-a cooptat, de curând, în echipa politică dar și în lista de propuneri pentru viitorul Consiliu local și pe profesorul Radu Chința, directorul Clubului Copiilor și Elevilor din Petrila. Marți, 25 august 2020, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul PSD Petrila, liderul social-democraților petrileni, Vasile Jurca a anunțat că alți apreciați oameni de la catedră, dar și oameni respectați în comunitatea locală, au răspuns invitației de a se înscrie în PSD Petrila. ”Am bucuria să anunț petrilenii că echipa PSD a început să se mărească și alături de noi au venit oameni de certă valoare pe care sunt onorat să vi-i prezint. Este vorba despre cinci distinși profesori, dar și despre domnul consilier economist Cristian Oros, care în mandatul acesta a fost independent, dar care a decis să se alăture acum echipei PSD Petrila și se va regăsi pe lista noastră de consilieri. Salut înscrierea în partid a domnului profesor Petru Mutică, care alături de Radu Chința și Marius Heljiu se vor regăsi de asemenea pe lista noastră de consilieri, dar și pe cea a domnului profesor Ciprian Dîrjan, care ne va susține. Sunt onorat în același timp de faptul că alături de noi a veni și domnul profesor universitar Gheorghe Bogdan Udrea, ca și consultant și susținător. Aceștia girează astfel proiectul meu pentru un oraș în care Educație este și rămâne o prioritate a administrației publice locale și le mulțumesc pentru că au acceptat să facă parte din echipa PSD”, a declarat Vasile Jurca, președintele PSD Petrila.

Gheorghe Udrea și Cristian Oros sunt nume deja cunoscute în viața publică, datorită candidaturii asumate încă din 2016, cu statut de independent, ultimul reușind chiar să promoveze testul electoratului și să activeze, în ultimii 4 ani, ca independent în Consiliul local Petrila. ”Mă bucur că am făcut pasul acesta. Mă cunosc cu primarul Vasile Jurca de foarte mult timp și am văzut în el un om cu care se poate colabora și mă bucur că în această echipă sunt atât de mulți tineri, oameni cu potențial, și aș vrea să-i asigur pe petrileni că oricând, la orice moment, suntem să-i ascultăm în absolut orice problemă și să rezolvăm probleme orașului Petrila”, a declarat Cristian Oros.

La rândul său, Gheorghe Udrea apreciază că, deși ar fi dorit la un moment dat să candideze în alegerile din acest an, a renunțat din cauza unor probleme de familie, însă a ales să nu stea deoparte de scena politică locală, ci să se alăture proiectului politic derulat de Vasile Jurca la Petrila. ”Deși am dorit la un moment dat, pe la începutul anului, să candidez la Primăria Petrila, în urma unor discuții pe care le-am avut cu domnul primar Vasile Jurca și cu colegul meu Marius Heljiu, am ajuns la concluzia că pot susține echipa PSD de la Primăria Petrila, în calitate de consultant și simpatizant și m-am alăturat lor”, a declarat conf.univ.dr.ing. Gheorghe Udrea.

”Am venit în organizație PSD Petrila deoarece am găsit aici o echipă managerială condusă de domnul primar Jurca, multă deschidere, multă disponibilitate la colaborare, idei și proiecte la care accesez și eu și consider că social-democrația va fi cea care, din punct de vedere politic, va gira viitorul acestui oraș”, a declarat, la rândul său, prof. Petru Mutică, proaspăt membru al PSD Petrila.

În opinia liderului social-democraților petrileni, Vasile Jurca, noua construcție politică de la PSD Petrila dar și rezultatele primului său mandat de primar sunt o garanție a faptului că orașul se dezvoltă și că PSD este motorul acestei dezvoltări.