Profil de candidat al PSD Lupeni pentru Consiliul local: ION PÂRVULESCU

Home Politică Profil de candidat al PSD Lupeni pentru Consiliul local: ION PÂRVULESCU
Profil de candidat al PSD Lupeni pentru Consiliul local: ION PÂRVULESCU

Pe lista consilierilor locali pe care PSD Lupeni îi propune alegătorilor pentru constituirea viitorului Consiliu local se regăsesc mai puțin de o treime dintre cei care au ocupat această calitate și în legislatura actuală. Asta nu pentru că ceilalți nu și-ar fi făcut treaba în mod eficient, ci pur și simplu pentru că echipa PSD Lupeni și-a propus anul acesta să construiască o listă cu mai mulți oameni noi și tineri implicați în administrație. Pentru că în același timp însă, PSD Lupeni acordă respectul cuvenit celor cu experiență de viață, dar și pensionarilor care au în spate o carieră politică și profesională apreciabilă, faptul că un nume precum ION PÎRVULESCU se regăsește pe lista PSD Lupeni pentru alegerea consilierilor din viitoarea legislatură este exact argumentul care confirmă toate aceste lucruri.

Ion Pârvulescu a reprezentat PSD în Consiliul local Lupeni și în perioada 2016-2020, iar pe noua listă a social-democraților din Lupeni este, la numai 62 de ani, decanul de vârstă al celor pe care PSD Lupeni intenționează să-i promoveze în viitorul Consiliu local. Acesta are în spate nu doar experiența acumulată în ultimii 4 ani în Consiliul local, ci o experiență politică certificată de prezența sa în cadrul organizației PSD Lupeni încă din anul 1998. ”Eu am lucrat la Mina Lupeni cu fostul președinte al PSD Lupeni, Cornel Resmeriță, am fost vecini de bloc foarte mulți ani iar copiii noștri au crescut împreună. Sigur că am venit alături de dumnealui, în echipa social-democrată și sunt mândru de tot ceea ce am realizat aici, cu domnia sa, cu cei doi copii ai dânsului (care sunt astăzi liderii noștri) și cu întreaga noastră echipă. Acum, după 27 de ani de mină, din care 20 am îndeplinit calitatea de maistru energetic, sunt pensionar iar colegii din PSD mi-au conferit și responsabilitatea de a fi Președinte al Organizației Pensionarilor Social-Democrați din municipiul Lupeni, motiv pentru care și în mandatul următor, voi reprezenta în Consiliul local, în primul rând pensionarii din localitatea noastră”, spune Ion Pârvulescu.

Acesta apreciază că, atât în calitatea sa de consilier local, cât și în cea de om politic local, a avut și are un contact permanent cu cetățenii, pe stradă, în cartiere și la diverse evenimente publice, iar din dialogul permanent cu cetățenii a reușit să aducă în atenția primarului Lucian Resmeriță și a echipei acestuia din Primăria Lupeni problemele oamenilor, dorințele și așteptările acestora de la cei pe care i-au ales. ”Satisfacția mea și bineînțeles a oamenilor a fost întotdeauna aceea că toate problemele pe care le-am adus în atenția primarului nostru Lucian Resmeriță (pe linie de administrație locală) sau a senatorului Cristian Resmeriță (pe linie de legislație) au fost tratate cu respect și implicare în soluționarea acestora. Iar prin această atitudine a tinerilor frați Resmeriță, aceștia și-au câștigat credibilitatea și respectul nu doar în rândul membrilor PSD, ci al majorității cetățenilor din municipiul Lupeni. Pensionarii noștri au avut întotdeauna încredere în liderii pe care i-au ales și s-a dovedit că nu s-au înșelat. Acum, tot mai mulți cetățeni au încredere în Lucian Resmeriță, în Cristian Resmeriță și în cei din jurul lor. Iar asta ne face și mai puternici, dar în același timp ne obligă să fim și mai implicați, și mai responsabilizați de ceea ce avem de făcut pentru oameni”, spune decanul consilierilor propuși de PSD Lupeni, Ion Pârvulescu.

 

Tocmai de aceea, în opinia acestuia, pentru viitorul mandat, primarul Lucian Resmeriță (despre care apreciază că va câștiga detașat alegerile) și echipa PSD Lupeni vor trebui să identifice programe sociale și economice pentru tineri, astfel încât aceștia să poată avea șansa de a rămâne aici, de a se bucura de evoluția orașului lor și de a-și aduce, la rându-le, contribuția la dezvoltarea comunității. ”Piața muncii trebuie rapid echilibrată, pentru că altfel ne pleacă tinerii și riscăm depopularea și îmbătrânirea orașului. Este evident că motorul dezvoltării locale în următorii ani este stațiunea Straja, dar trebuie găsite și alte alternative pentru ca tinerii să aibă un loc de muncă stabil, bine plătit și să nu mai plece din localitate. Mă bucur că acum și foarte mulți tineri au încredere în primarul Lucian Resmeriță și în PSD și cred că împreună putem găsi soluții și pentru această provocare majoră a viitorului nostru mandat”, a mai spus Ion Pârvulescu.

Acesta promite, de asemenea, că atât în calitate de consilier local, cât și de cetățean implicat în problemele comunității va rămâne același om angrenat în identificarea problemelor cetățenilor din fiecare cartier al Lupeni și transmiterea lor către cei care au puterea de a le rezolva.

Comandat de PSD – Partidul Social Democrat Organizaţia Judeţeană Hunedoara
CUI 21200019