Avram Iancu a stabilit două noi recorduri naționale absolute de înot pe Dunăre

Home Stiri la zi Avram Iancu a stabilit două noi recorduri naționale absolute de înot pe Dunăre
Avram Iancu a stabilit două noi recorduri naționale absolute de înot pe Dunăre

Temerarul și, în același timp ambițiosul înotător din Valea Jiului, Avram Iancu a revenit, în aceste zile, așa cum a promis, pe Dunăre, în încercarea de a doborî propriul său record, în ceea ce privește timpul petrecut înot, pe apele fluviului.

Efortul lui Avram Iancu a fost încununat de succes, iar acesta a stabilit nu unul, ci chiar două recorduri naționale absolute în materie. Acesta a doborât recordul de a înota timp de 36 de ore și 29 de minute neîntrerupt o distanță de 107,3 km în apele Dunării. Sportivul nostru a pornit în această aventură în dimineața zilei de miercuri, 26 august, de la Pojejena (județul Caraș Severin, într-o aventură care a vizat stabilirea unui nou record de înotat pe Dunăre fără oprire. Odiseea lui Avram Iancu s-a încheiat joi 27 august, la ora 22.40, la 36 ore si 40 minute, după aproape 110 kilometri, reușind să-și îndeplinească obiectivul! Vechiul record fusese stabilit chiar în urma cu două săptămâni de un alt sportiv român.

”Am acoperit o distanță de 107 kilometri, practic s-a stabilit un nou record național absolut în ceea ce privește distanța parcursă, dar în același timp am depășit și recordul privind numărul de ore petrecute în apă și cel puțin acest din urmă record l-am zdrobit efectiv și mă bucur că am reușit lucrul acesta. Dar deși am reușit aceste performanțe deosebite, vreau să vă spun că meritul nu este al meu, ci al acestei echipe minunate care a fost în spatele meu și a asigurat asistența de care aveam nevoie. Nimic măreț nu se poate realiza de unul singur, iar asta e un lucru clar pentru mine. Recunosc că a fost foarte, foarte, foarte dificil să înoți 36 de ore neîntrerupt, în apele Dunării. Victoria mea nu este numai a mea, ci a tuturor celor implicați, cărora le mulțumesc !”, a declarat sportivul Avram Iancu.

Din echipa care l-a însoțit pe Avram Iancu în drumul spre această nouă performanță de excepție fac parte: Bogdan Zurbagiu, Sergiu Hălăucă, Mihai Badea (echipa tehnică), Octavian Tănase și Alex Dobrosavlevici (piloți), Florin Matiș Păstorel și Constantin Dumitra (Asistența echipă caiaciști), prof. Dan Ardelean și prof. Ioan Cordea (Observatori oficiali), prof. Sorin Mamut (Suport terestru). De asemenea, acesta a avut parte de sprijinul unor generoși sponsori: CANAH, PENSIUNEA DANUBIA și CASA ALEX CARANSEBEȘ.

După cum se știe, sportivul din Valea Jiului nu este la prima aventură extremă de înot, acesta fiind autorul unui traseu de înot pe toată lungimea Dunării, de la izvoare până la Marea Neagră, autorul unui traseu de înot de la Sulina la Bosfor, pe țărmul Mării Negre și autor al traversării înot a Canalului Mânecii. Toate acestea, dar și încă multe alte performanțe din sport fac din apreciatul sportiv din Petroșani un veritabil ambasador al Văii Jiului și un promotor al sportului românesc la cel mai înalt nivel.

”Foarte mulți dintre voi, prietenii nostri, ne întreabă care va fi următoarea provocare. Nu vă pot spune deocamdată nimic. Cert este că vă vom surprinde plăcut cât de curând!”, a mai spus Avram Iancu.

Felicitări și succes în continuare, Avram Iancu ! Suntem mândri de tine !