Costel Avram – singura declarație publică privind incidentul testului Covid19

Home Politică Costel Avram – singura declarație publică privind incidentul testului Covid19
Costel Avram – singura declarație publică privind incidentul testului Covid19

După controversele care au apărut în spațiul public, cu privire la suspiciunea potrivit căruia Costel Avram, candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Petroșani ar fi putut contacta virusul SarsCov-2 de la secretara sa de la Consiliul județean Hunedoara, care a fost depistată ”Pozitiv” săptămâna trecută, Avram a luat decizia de a se testa, la rândul său, rezultatul testului Covid-19 fiind unul Negativ.

Avram nu și-a propus să facă din acest subiect o temă de campanie, însă după ce a constatat că Tiberiu Iacob Ridzi, principalul său contracandidat l-a acuzat că ar fi făcut presiuni la adresa celor de la DSP, pentru a nu fi testat de coronavirus, a decis să ia atitudine. În cursul zilei de astăzi, staff-ul de campanie al candidatului PSD pentru Primăria Petroșani, Costel Avram, ne-a transmis singura declarație publică a acestuia privind incidentul testului Covid19 și mesajul dur la adresa lui Tiberiu Iacob Ridzi, pe care vi-l prezentăm integral, în cele ce urmează:

”Dragi petrosăneni, vă mulțumesc tuturor pentru sutele de mesaje de încurajare, pentru gândurile voastre bune pe care mi le-ati transmis. M-ați lăsat fără cuvinte!

Pe mulți dintre voi nu vă cunosc personal, dar abia aștept să ne cunoaștem și să vorbim despre Petroșani și despre cum vrem să reconstruim viitorul.

Dragi petrosăneni, vreau să clarific situația legată de secretara mea care a fost testată pozitiv cu coronavirus. Din fericire Erika se simte bine și astăzi am vorbit cu ea de mai multe ori la telefon. Am convingerea că va trece cu bine peste această grea încercare. Bunul Dumnezeu are grijă de oamenii buni!

Așa cum știți, eu nu am făcut nici o declarație publică. Atât prietenii mei, cât și adversarii mei au vorbit în numele meu fără să-mi ceară acordul. Prietenii au crezut că-mi fac bine, dușmanii, în mod sigur, să-mi facă un rău. Acum a sosit timpul să fac și eu o declarație publică despre acest subiect.

După ce am aflat că Erika a ieșit pozitivă la test, vineri la primele ore ale dimineții am sunat la Direcția de Sănătate Publică Hunedoara să întreb ce am de făcut. Mi s-a transmis că DSP va face o anchetă și să aștept rezultatul acesteia.

Oameni buni, ancheta nu o face nici Costel Avram, nici președintele Consiliului Județean Hunedoara, nu o face nici Tiberiu Iacob Ridzi sau jurnaliștii lui de casă. Direcția de Sănătate Publică este în subordinea Ministerului Sănătății și acolo este un ministru liberal. Cum poți să minți Tiberiu Iacob Ridzi că aș putea eu dicta pe cine să testeze specialiștii DSP și pe cine nu?!

Pe această cale vreau să transmit recunoștința și aprecierea mea specialiștilor Direcției de Sănătate Publică Hunedoara pentru modul  în care au avut grijă de sănătatea oamenilor în aceste ultime luni.

Așadar, am fost programat sâmbătă să fac un test, la ora 7,00, la Spitalul municipal Hunedoara . Mulțumesc lui Dumnezeu că rezultatul testului a fost negativ.

Dragi petroșăneni,  vă asigur că sunt sănătos și începând de astăzi sunt și mai hotărât să rupem ghinionul celor 13 ani de nepăsare și incompetență marca Tiberiu Iacob Ridzi. Eu nu am vrut să folosesc această situație ca să câștig capital electoral. Cine folosește boala și suferința ca să câștige capital electoral este, din punctual meu de vedere, descalificat ca om. Oameni buni, unii m-au sfătuit să folosesc și eu acest moment în scop electoral, dar din respect pentru dumneavoastră am refuzat.

La final, am un mesaj pentru Tiberiu Iacob Ridzi: Tibi, chiar dacă suntem acum în campanile electorală , multă vreme te-am considerat a fi un prieten. Tibi, tu știai că sufăr de diabet. Cum ai putut să te bucuri de necazul meu și să speri să fiu infectat cu coronavirus și că dacă, Doamne ferește pățesc ceva, tu ai cale liberă spre fotoliul de primar pe care îl ocupi de 13 ani?! Mă doare sufletul, dar începând de astăzi eu nu te mai pot numi prietenul meu. Să-ți fie rușine, Tiberiu Iacob Ridzi !”

Costel Avram

Puteți vedea și varianta video a mesajului, accesând linkul de mai jos:

https://www.facebook.com/costel.avram/videos/3286303148118062

Comandat de PSD – Partidul Social Democrat Organizaţia Judeţeană Hunedoara
CUI 21200019