Galeria Națională de Artă „FORMA” din Deva, redeschisă după reamenajarea spațiului expozițional

Home Administrație Galeria Națională de Artă „FORMA” din Deva, redeschisă după reamenajarea spațiului expozițional
Galeria Națională de Artă „FORMA” din Deva, redeschisă după reamenajarea spațiului expozițional
Galeria Națională de Artă „FORMA” din Deva a fost redeschisă după reamenajarea spațiului expozițional. Lucrările de reamenajare a întregului ansamblu, finanțate din bugetul județului Hunedoara, au fost finalizate. Spațiul amenajat la standardele actuale specifice spațiilor expoziționale contemporane a fost redat artei și este pregătit să contribuie la punerea în valoare a produsului artistic. Reconfigurarea spațiilor galeriei s-a realizat astfel încât acestea să întrunească standardele care au ca și caracteristică posibilitatea găzduirii de evenimente din sfere culturale diferite. Această recalibrare va avea ca și efect creșterea duratei de funcționare a Galeriilor de Artă „Forma”, precum și o deschidere crescută către public.
„Ne-am dorit un spațiu expozițional care să se ridice la standardele secolului XXI, mai exact o sală multifuncțională care va găzdui spectacole, lansări de carte, vizionări de filme și chiar piese de teatru. Sala dispune de 50 de locuri amplasate într-un mini-amfiteatru mobil. Este o sală elegantă care răspunde tuturor exigențelor. Mă bucur că Galeria a devenit astfel una națională, ridicând nivelul cultural din municipiul Deva și județ”, a declarat Daniel Andronache, vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara.
„Deva are acum o galerie de artă cu care se poate mândri. Ne bucurăm că putem oferi artiștilor posibilitatea de a expune într-un spațiu modern, care răspunde deopotrivă așteptărilor publicului și oamenilor de cultură. Este o investiție reușită din toatepunctele de vedere și este o mândrie pentru județul Hunedoara”, a declarat, la rândul său, Mircea Flaviu Bobora, președinte a lConsiliului Județean Hunedoara.
Reabilitarea spațiilor galeriei de artă Forma va crea oportunități de inițiere și desfășurare a proiectelor și programelor culturale în domeniul educației permanente și culturii, urmărind o serie de obiective între care amintim:
* valorificarea timpului liber al tinerilor prin elaborarea unor proiecte atractive;
* crearea unui cadru de exersare și cultivarea aptitudinilor și capacităților de manifestare a talentelor de artă, cultură, coregrafie, teatru, muzică și pictură;
* dezvoltarea schimburilor culturale pe plan național și internațional;
* educarea științifică și artistică a publicului prin programe specifice;
* organizarea de sesiuni, simpozioane, consfătuiri,colocvii și alte acțiuni cu caracter științific.
Valoarea investiției de la Galeria de Artă Forma este de 1.395.000 lei.