Platformă educațională pusă gratuit la dispoziția Liceului Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani de firma Info 98

Home Educație Platformă educațională pusă gratuit la dispoziția Liceului Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani de firma Info 98

În condițiile actuale, începerea noului an școlar reprezintă o provocare pentru fiecare școală. Datorită faptului că din cele trei scenarii propuse de ministerul Educației, două implică folosirea unei platforme educaționale, toate instituțiile de învățământ caută acum soluția optimă pentru profesori și pentru elevii lor.

Dacă pe perioada stării de urgență o serie de asemenea platforme digitale au fost oferite de către firmele de profil în mod gratuit, fiind puse la dispoziția unităților de învățământ, în perspectiva noului an școlar 2020-2021 lucrurile s-au mai schimbat și folosirea acestora implică acum și o parte financiară, respectiv plata unei anumite sume, calculată per elev.

Cu toate acestea, din fericire mai există și firme pentru care un ajutor dat la timpul potrivit reprezintă un binevenit mod de acțiune. O astfel de firmă este și SC Info 98, societate condusă cu succes de dr. ing. Lucian Lupu Dima, o firmă ce a sprijinit, în mod voluntar, în repetate rânduri, învățământul din Petroșani. Datorită acestui mecenat, încă din luna iulie, cei de la Info 98 Petroșani au oferit, în mod gratuit, Liceului Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani acces gratuit la platforma Office 365, creându-le pentru început conturi de acces tuturor cadrelor didactice de la acestă instituție de învățământ.

”Domnul Lucian Lupu Dima a fost tot timpul alături de noi, oferind după cum se știe, în fiecare an premii substanțiale celor mai buni elevi ai noștri. Având încă din luna iulie aceste conturi create, profesorii noștri au reușit ca, pe timpul verii, să se familiarizeze cu această platformă educațională, să descopere tot ceea ce le oferă aceasta astfel încât să fim pregătiți pentru elevii nostri, în acest an școlar, indiferent de scenariul în care ne vom găsi într-o anumită perioadă”, a declarat prof. Camelia Paraschiv, director al Liceului Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani.