Localitățile petrilene Cimpa, Jieț, Răscoala și Tirici vor avea gaz metan. Primăria Petrila a semnat contractul de realizare a rețelelor de distribuție, în valoare de aproape 10 milioane de lei.

Home Administrație Localitățile petrilene Cimpa, Jieț, Răscoala și Tirici vor avea gaz metan. Primăria Petrila a semnat contractul de realizare a rețelelor de distribuție, în valoare de aproape 10 milioane de lei.
Localitățile petrilene Cimpa, Jieț, Răscoala și Tirici vor avea gaz metan. Primăria Petrila a semnat contractul de realizare a rețelelor de distribuție, în valoare de aproape 10 milioane de lei.

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca a semnat, zilele trecute, contractul de execuție a unor noi lucrări de extindere a rețelelor de gaz metan, prin care compania de distribuție Delgaz Grid din Tg. Mureș va executa lucrările necesare pentru configurarea noilor rețele de alimentare cu gaze naturale în localitățile Cimpa, Jieț, Răscoala și Tirici.

”După cum se știe, până de curând, legislația nu permitea administrațiilor locale să finanțeze lucrări în extinderea rețelelor de gaz metan, ci doar cele de racordare a unor instituții publice. Din fericire, de curând a apărut un act normativ care remediază această problemă pe care noi am semnalat-o de foarte multă vreme Guvernului, și imediat ce a apărut hotărârea de guvern prin care Primăriile au din nou posibilitatea de a finanța astfel de investiții, am și luat legătura cu cei de la compania de distribuție Delgaz Grid, pentru a încheia acest contract de extindere a rețelelor de gaz din orașul Petrila și mă bucur că suntem printre primele localități din România care deja avem un contract semnat și astfel avem garanția că aceste lucrări de introducere a gazului metan în localitățile Cimpa, Jieț, Răscoala și Tirici, aparținătoarea orașului Petrila, vor fi realizate în următorii ani”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Acesta consideră că introducerea rețelelor de gaz în zonele rurale ale Petrilei este nu doar o necesitate pentru locuitorii din aceste localități componente ale orașului Petrila, ci constituie un pas important în dezvoltarea acestora. Contractul semnat de autoritățile de la Petrila a fost aprobat și în Consiliul local, tot la inițiativa primarului Vasile Jurca. Potrivit prevederilor din acest contract, compania Delgaz Grid va realiza lucrările de proiectare și execuție a conductelor și altor obiective specifice instalațiilor de distribuție a gazului metan, în cele 4 localități rurale din componența orașului Petrila, acest lucru însemnând realizarea unei rețele de distribuție în lungime totală estimată la aproape 34 kilometri, mai exact 33.871 ml. ”Sigur că este vorba despre extinderea rețelei magistrale, pe care noi o vom duce în toate aceste localități componente Petrilei, iar din această conductă magistrală, cetățenii care doresc, se vor putea racorda la această importantă resursă de utilitate publică”, explică primarul Vasile Jurca.

Valoarea totală a lucrărilor prevăzute în acest contract de investiții publice este de aproape 10 milioane de lei, fără TVA, mai exact de 9.264.580 lei (fără TVA), însă Primăria Petrila se angajează ca în cazul apariției unor costuri suplimentare să le finanțeze și pe acestea.

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca arată, de asemenea, că potrivit graficului de implementare a acestui contact, lucrările trebuie finalizate într-un termen maxim de 48 de luni. Odată cu semnarea contractului, companiei Delgaz îi revine obligația de a obține toate avizele și aprobările necesare, dar și aceea de a întocmi proiectul tehnic de execuție și de a realiza efectiv noile rețele de distribuție a gazului metan în Cimpa, Jieț, Răscoala și Tirici. Întreaga procedură este estimată să se deruleze în următoarele luni, astfel încât, în primăvara anului viitor, să poată începe efectiv lucrările de execuție.

Primarul orașului Petrila reamintește că, în paralel, administrația locală a demarat deja alte investiții similare care vizează introducerea gazului metan și în alte zone din orașul Petrila în care acestea lipsesc, lucrările fiind finanțate tot de la bugetul local. ”După cum se știe, avem lucrări pe alte două loturi de străzi din orașul Petrila, unde ne-am propus să introducem gazul metan. Pe un prim loc deja deja am finalizat procedurile de contractare și am demarat efectiv investiția, iar pe un altul suntem în faza de elaborare a documentațiilor necesare. Cert este că acordăm o importanță deosebită introducerii gazului metan în orașul Petrila și am acționat corespunzător în această direcție. După cum stau acum lucrurile, pot să le dau asigurări petrilenilor că, în decurs de câțiva ani, gazul metan va fi prezent în proporție de 99,9% peste tot, iar toți cetățenii care vor dori să se racordeze o vor putea face fără probleme. De altfel, aceasta este una din temele majore pe care mi le-am asumat pentru următorul meu mandat de primar”, dă asigurări Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.