Senatorul Cristian Resmeriță arată că protestatarii de la termocentrala Mintia sunt amenințați de conducerea CEH

Home Economie Senatorul Cristian Resmeriță arată că protestatarii de la termocentrala Mintia sunt amenințați de conducerea CEH
Senatorul Cristian Resmeriță arată că protestatarii de la termocentrala Mintia sunt amenințați de conducerea CEH

Protestele energeticienilor de la Termocentrala Mintia, pe fondul problemelor care au condus la oprirea activității acesteia din lipsa cărbunelui s-au acutizat, patru dintre salariații de aici aflându-se în greva foamei. Potrivit sindicaliştilor de la Mintia, oamenii sunt nemulţumiţi și pentru că, din luna martie, nu au mai primit banii pentru decontarea navetei la locul de muncă, ajutoarele de încălzire şi tichetele de masă, suma totală restantă pentru fiecare angajat fiind cuprinsă între 3.500 şi 5.500 de lei. De asemenea, administraţia CEH nu ar fi prezentat sindicatelor un program de reorganizare a societăţii, din care să rezulte planurile de viitor ale complexului.

În același timp însă, senatorul hunedorean Cristian Resmeriță a aflat că reprezentanți ai conducerii Complexului Energetic Hunedoara, respectiv directorul general Samuel Dioane și administratorul special Cristian Roșu amenință angajații termocentralei de la Mintia. În susținerea afirmațiilor sale, acesta a făcut publică și o adresă semnată de cei doi reprezentanți ai conducerii CEH, adresă transmisă Sindicatului ”Solidaritatea” din care reiese faptul că protestatarii de la Mintia riscă atragerea răspunderii disciplinare și materiale ca urmare a declanșării acțiunilor de protest.

”Este incredibil ceea ce se întâmplă la Complexul Energetic Hunedoara. Avem la Mintia patru salariaţi care sunt în greva foamei, disperaţi fiind de condiţiile în care lucrează şi de faptul că nu îşi primesc drepturile salariale. Și mai greu de înțeles este că, în loc să discute cu oamenii pentru a găsi o cale de rezolvare a situației în care se află angajații de la Termocentrala Mintia, domnii Roşu Cristian şi Dioane Samuel, reprezentanţi ai PNL, îi ameninţă direct pe protestatari cu concedierea. Parcă retrăiesc vremurile de acum 10 ani de zile, când fosta guvernare PD-L proceda exact la fel. Desigur, pentru mine nu este nici o surpriză, deoarece administratorul special Roşu Cristian era la vremea aceea membru PD-L și probabil de acolo a învăţat astfel de lucruri. Dar nu pot să nu constat, că ceea ce se întâmplă la CEH e tupeu de febră galbenă”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Termocentrala Mintia numără circa 700 de angajaţi şi face parte din Complexul Energetic Hunedoara, societatea aflată în insolvenţă, alături de minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni, Vulcan şi termocentrala Paroşeni. Reamintim că energeticienii de la Mintia au mai protestat şi pe 18 august, revendicările fiind similare cu cele de acum, însă conflictul a fost atunci suspendat ca urmare a promisiunilor primite de la Guvern că problemele semnalate vor fi soluționate.