Profil de candidat al PSD Lupeni pentru Consiliul local: IONUȚ NĂSĂLEAN

Home Politică Profil de candidat al PSD Lupeni pentru Consiliul local: IONUȚ NĂSĂLEAN
Profil de candidat al PSD Lupeni pentru Consiliul local: IONUȚ NĂSĂLEAN

Născut și crescut în cartierul Viitorului din municipiul Lupeni, unul dintre cele mai mari cartiere ale acestei localități, dar și unul cu multiple probleme de ordin administrativ și social, IONUȚ NĂSĂLEAN s-a format, din punct de vedere politic, evident, ca simpatizant al stângii. A făcut parte din Partidul România Mare, pe care l-a și condus ani buni, iar în 2016, când PRM intrase deja într-un con de umbră, a reușit chiar cea mai bună performanță politică din județ, obținând 4 mandate de consilieri local la Lupeni și devenind, astfel principalul partid de Opoziție din Consiliul local. De profesie este cadru didactic, iar activitățile sale privind promovarea și susținerea sportului în municipiul Lupeni sunt cunoscute și deosebit de apreciate, îndeosebi de tineri.

Deși teoretic au reprezentat în ultimii 4 ani, ”Opoziția”, Ionuț Năsălean și echipa sa nu au făcut însă o politică de ”Gică contra” în Consiliul local de la Lupeni, ci cu responsabilitatea acestei demnități publice, au preferat să fie aliați ai primarului Lucian Resmeriță, în implementarea proiectelor de dezvoltare ale municipiului Lupeni. ”Am colaborat în Consiliul local de la Lupeni cu primarul Lucian Resmeriță, spre deosebire de alți consilieri ai Opoziției politice, pentru că am văzut că are o viziune concretă de dezvoltare a localității și, mai ales, pentru că am constatat că este un om al dialogului. Eu sunt omul care, din perspectiva rolului meu politic, am preferat nu să aduc laude celor din fruntea localității, ci să-i aduc la cunoștința primarului problemele cu care se confruntă cetățenii în diverse zone ale orașului. Și m-am bucurat că răspunsul lui Lucian Resmeriță la acest mod al meu de a-l aborda a fost unul care și-a găsit un corespondent în rezolvarea multora din problemele oamenilor și asta m-a bucurat foarte mult și m-a determinat să-l apreciez”, spune Ionuț Năsălean.

Și poate că tot acest tip de relație cu efecte directe în viața oamenilor din Lupeni l-a determinat pe Ionuț Năsălean să renunțe la calitatea de lider al PRM Lupeni și de vicepreședinte al PRM Hunedoara și să se alăture, alături de întreaga sa echipă de susținători, echipei politice a primarului Lucian Resmeriță. ”Eu nu sunt un carierist politic. Eu am făcut întotdeauna politica oamenilor. Evident că atunci când am văzut că primarul Lucian Resmeriță și echipa actuală a PSD Lupeni răspund prin fapte nevoilor și așteptărilor oamenilor, am răspuns invitației de veni alături de aceștia. Vreau însă să vă spun că nu am făcut acest lucru înainte de a mă consulta cu familia, cu prietenii și cu oamenii care mi-au acordat încrederea lor politică și, primind acceptul lor, am făcut acest pas către PSD. Am găsit aici o echipă puternică, o echipă de oameni valoroși și care au dorința de a schimba în bine municipiul Lupeni și de a face ceva pentru cetățeni. Acesta e numitorul nostru comun, modul în care putem, prin atitudinea noastră politică și prin activitatea în administrație, să facem ceva pentru oameni”, arată Ionuț Năsălean.

Una din principalele sale preocupări în cadrul Consiliului local a fost aceea de a aduce în atenție problemele oamenilor din cartierul Viitorului dar și, ca profesor de sport, nevoia de sprijin și îndrumare a tinerilor către sport. Iar demersurile sale au fost încununate de succes. ”Eu am crescut în cartierul Viitorului și am și astăzi, când nu mai locuiesc efectiv acolo, cei mai mulți prieteni, acolo. Mă știe lumea în Viitorului și cu mască și fără mască. Oamenii din acest cartier mare al Lupeniului văd că lucrurile s-au schimbat mult în bine, văd că administrația locală ”îi bagă în seamă” și văd că primarul Lucian Resmeriță și, noi toți cei din jurul său, ne dorim schimbarea în bine a vieții oamenilor din acest cartier și acționăm concret în această direcție. De aceea, știu că ne vom bucura de încredere la aceste alegeri, pentru că programul de modernizare al Lupeniului trebuie să continue. Și în Viitorului, dar și în Ștefan, în Bărbăteni, în Braia sau în Straja, așa cum trebuie să continue și programele de dezvoltare din Educație, Cultură, Sănătate sau Sport. Iar Lucian Resmeriță și echipa consilierilor PSD, din care mă bucur că fac și eu parte, sunt garanția că toate aceste lucruri se vor și întâmpla !”, mai spune Ionuț Năsălean.

Comandat de PSD – Partidul Social Democrat Organizaţia Judeţeană Hunedoara
CUI 21200019