Ceremonie religioasă la Biserica din Ribița în cinstea eroilor națiunii române

Home Stiri la zi Ceremonie religioasă la Biserica din Ribița în cinstea eroilor națiunii române
Ceremonie religioasă la Biserica din Ribița în cinstea eroilor națiunii române

Biserica Sfântul Ierarh Nicolae din comuna hunedoreană Ribiţa a organizat un eveniment religios, întru pomenirea eroilor neamului românesc: Avram Iancu, Horea, Cloșca și Crișan și Mihai Viteazul.

La evocarea istorică şi la slujba religioasă, organizate la biserica-monument istoric cu o zi înaintea „Serbărilor Naţionale de la Ţebea”au participat poetul Laurian Stănchescu împreună cu soţia şi cu alţi militanţi pentru cultură şi istorie, Grupul „Garda lui Horea” din Baia de Arieș, subprefectul județului Hunedoara, Petru Călin Marian și primarul comunei Ribiţa, Ioan Faur. Slujba de pomenire a eroilor a fost oficiată de preotul paroh, Perța Alin Constantin.

Pentru a cinsti memoria erolilor neamului au fost prezenţi şi locuitori ai comunei Ribiţa, din Ţara Zarandului.

Printre participanți s-a aflat și Vasilică Potecă, prefectul judeţului Hunedoara. Acesta i-a felicitat pe patriotul Laurian Stănchescu şi pe toţi cei  care participă la „Marşul în cinstea lui Avram Iancului Iancu” ce se va încheia la mormântul ”Crăișorului Munților” de la Țebea duminică, 13 septembrie,  şi le-a mulţumit pentru că reuşesc să păstreze vie în conştiinţa românilor, memoria eroilor neamului. „Este o onoare să mă aflu aici, alături de dumneavoastră, la biserica din Ribiţa şi vă transmit întreaga mea consideraţie pentru pentru că an de an, la început de toamnă, cinstiţi aici în judeţul Hunedoara, eroii martiri români. Ca popor, avem obligaţia să ne cunoaştem trecutul şi să ne respectăm eroii. Este o mare onoare să fiu alături de oameni cu suflet mare, care îl omagiază pe Avram Iancu, eroul transilvănean în al cărui Testament se află scris, încă de la început:  Unicul dor al vieţii mele este să-mi văd naţiunea mea fericită…” a declarat Vasilică Potecă, prefectul judeţului Hunedoara.