Concert de muzică medievală în Piața Victoriei din centrul municipiului Deva

Home Cultură Concert de muzică medievală în Piața Victoriei din centrul municipiului Deva
Concert de muzică medievală în Piața Victoriei din centrul municipiului Deva
”Cimpoierii din Transilvania” aduc, în centrul Devei, muzica ce răsuna în castelele de odinioară. Iubitorii cântecelor medievale sunt invitați, duminică, 20 septembrie 2020, la ora 19:00, pe platoul din fața Centrului Cultural ”Drăgan Muntean” din Deva, la o călătorie muzicală de un ceas prin Europa secolelor XIII-XVII.
Organizatorii anunță că întoarcerea în timp propusă de ”Cimpoieri” va purta ascultătorul pe tărâmuri încărcate de istorie, printre cruciade și povești de dragoste. O călătorie de suflet, în stare să alunge gândul de la trecerea ireversibilă a timpului. Repertoriul trupei include piese realizate în aranjamente cât mai apropiate de muzica anilor 1250-1650, iar muzicienii folosesc copii după instrumente istorice și costume specifice perioadei medievale. Publicul prezent la concert va avea ocazia să asculte piese interpretate la instrumente muzicale inedite: hurdy gurdy – un soi de flașnetă, în formă de pară, cu corzi și clape, pe care notele sună la fel ca pe vioară, și fidulă – strămoșul instrumentelor cu coarde și arcuș.
Grupul ”Cimpoierii din Transilvania” s-a înființat în anul 2008 și a susținut concerte în România, Franța și Germania. Componența actuală a trupei este: Mircea Goian (lider și cofondator) – violoncel, hurdy gurdy, percuții; Peter Moynahan – voce, chitară, percuție; Gerhard Stempel – tobe, tapan; Alin Bălescu – cimpoaie, blockflöte sopran, alto, tenor, pocker clarinet; Raul Ruszuly – cimpoaie.
Evenimentul se desfășoară cu respectarea măsurilor instituite la nivel național, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, iar publicul poate participa liber la acest spectacol.