Costel Avram este, în opinia liderilor PSD Marcel Ciolacu și Vasile Dâncu, garanția succesului unui program de dezvoltare locală pentru Valea Jiului

Home Politică Costel Avram este, în opinia liderilor PSD Marcel Ciolacu și Vasile Dâncu, garanția succesului unui program de dezvoltare locală pentru Valea Jiului
Costel Avram este, în opinia liderilor PSD Marcel Ciolacu și Vasile Dâncu, garanția succesului unui program de dezvoltare locală pentru Valea Jiului

”Garanția succesului unui Program național de dezvoltare a Văii Jiului de tip ITI (Investiții Teritoriale Integrate) este ca în această regiune toți primarii să fie parte a aceleași familii politice !”, apreciază președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dâncu.

Prezent la Petroșani, în campania de susținere a candidatului PSD pentru funcția de primar, Costel Avram, alături de liderul PSD, Marcel Ciolacu, președintele Consiliului Național al PSD a explicat că experiența ultimului cel puțin un deceniu a demonstrat clar faptul că prezența unui primar liberal într-o zonă în care ceilalți 5 primari sunt social-democrați, nu a fost una de bun augur pentru oameni. ”Valea Jiului are nevoie de solidaritate și din perspectivă politică. Regiunea trece de mulți ani printr-un proces greu, de dezindustrializare și are nevoie de un efort comun, atât în plan local cât și național pentru a se regăsi și pentru a începe aici un nou proces de dezvoltare economică și socială. Sigur că inițiativa locală a fost una esențială și dacă la Vulcan, Lupeni, Uricani s-au făcut pași înainte în această direcție, vedem cu toții că Petroșaniul, care era cândva orașul vedetă al Văii Jiului, nu și-a schimbat prea mult înfățișarea, nu a reușit să atragă foarte multe investiții. Iar asta o simt și cetățenii și o spun și sondajele noastre. E clar că la Petroșani e nevoie de o schimbare și e clar că bate un vânt al schimbării. În plus, candidatul nostru, domnul Costel Avram a demonstrat deja că este un om capabil să atragă investiții, capabil să implementeze proiecte de multe milioane de euro. Noi ne gândim ca, în momentul în care vom prelua guvernarea țării, să acordăm atenția cuvenită acestei regiuni importante pentru România. Gândim deja un proiect special de investiții teritoriale integrate, exclusiv pentru această regiune și experiența a demonstrat că succesul unor astfel de programe este în România destul de dependent de politică. De aceea, eu sunt convins că împreună cu domnul Costel Avram, cu toți ceilalți primari PSD din localitățile Văii Jiului și cu Laurențiu Nistor ca președinte al Consiliului județean Hunedoara nu vom mai avea nici un motiv să ne împiedicăm în derularea cu succes a unui astfel de program ambițios, dar necesar, pentru regiunea Văii Jiului. De aceea, îi doresc succes domnului Avram și sunt convins că va fructifica dorința de schimbare pe care noi o vedem la nivelul studiilor sociologice pe care le avem aici”, a spus Vasile Dâncu.

La fel de optimist este și președintele PSD Marcel Ciolacu, acesta declarându-se convins că locuitorii din Petroșani vor pune în balanță și vor evolua corect candidații înscriși în competiția electorală locală și-l vor alege pe candidatul propus de PSD. ”Din ceea ce am discutat și astăzi în Valea Jiului cu candidații PSD și cu primarii și aleșii locali în funcție, categoric, PSD va câștiga alegerile locale în județul Hunedoara, de la funcția de președinte al Consiliului județean Hunedoara până la cele mai multe dintre primării. Am convingerea că una dintre acestea și va fi și primăria de la Petroșani, unde PSD vine cu un candidat de care eu sunt ferm convins că va fi surpriza frumoasă pe care o vom consemna în alegerile locale în județul Hunedoara. De aceea, domnul Costel Avram are întreaga noastră susținere, are susținerea colegilor primari din Valea Jiului și veți vedea că va avea și susținerea majorității locuitorilor din Petroșani”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele social-democraților apreciază că Valea Jiului este cea mai puternic afectată regiune din România de după Revoluție și, indiferent cine a fost la guvernare, e clar că a făcut mult prea puțin pentru această zonă. Marcel Ciolacu este convins că, alături de o echipă de primari ai PSD în toate localitățile Văii Jiului, alături de Președintele CJH Laurențiu Nistor, o nouă guvernare social-democrată care deja se conturează, va fi cea care-și asumă fără doar și poate decizia de a revigora această zonă, de a pune în valoare capitalul uman de aici și toate oportunitățile de dezvoltare. Un rol important în acest scop, în opinia liderului PSD Marcel Ciolacu trebuie să-l aibă în continuare și sectorul minier dar și investițiile din fonduri europene.

Dincolo de briefingul de presă pe care liderii PSD l-au avut la sediul de campanie al candidatului social-democrat pentru Primăria Petroșani, Costel Avram, aceștia au avut și o serie de întrevederi cu toți candidații pentru funcția de primar ai PSD din Valea Jiului, cu activul de partid dar și cu reprezentanți ai pensionarilor și cu locuitori ai Văii Jiului. La această întâlnire au mai participat: Președintele PSD Hunedoara – Laurențiu Nistor (candidat pentru funcția de Președinte al CJH), Tiberiu Fabius Kiszely (șeful de campanie al PSD în județul Hunedoara), președintele CJH – Mircea Flaviu Bobora și parlamentarii Natalia Intotero și Ioan Toma.

Comandat de PSD – Partidul Social Democrat Organizaţia Judeţeană Hunedoara
Realizat de Exclusiv Media Group – www.ziarulexclusiv.ro
CUI 21200019