Profil de candidat al PSD Lupeni pentru Consiliul local: OANA MIHAELA SOMEȘAN

Home Politică Profil de candidat al PSD Lupeni pentru Consiliul local: OANA MIHAELA SOMEȘAN
Profil de candidat al PSD Lupeni pentru Consiliul local: OANA MIHAELA SOMEȘAN

Tânărul medic stomatolog OANA MIHAELA SOMEȘAN face parte din tinerii Văii Jiului care și-au asumat opțiunea de a reveni acasă, după finalizarea studiilor, pentru a pune umărul la dezvoltarea comunității din care fac parte și a orașului căruia îi pot spune, cu toată convingerea, ”Acasă”. Așa a procedat și Oana Mihaela Someșan care, născută și crescută fiind în Lupeni, n-a stat deloc pe gânduri și, imediat după absolvirea studiilor academice de la Universitatea din Timișoara, a revenit acasă, unde-și construiește cu pasiune o carieră în medicina stomatologică, în cadrul cabinetului de specialitate de la Spitalul Municipal Lupeni.

Tot cu aceleași sentimente a decis că este și momentul pentru a se implica activ în viața politică locală. A ales evident PSD, o formațiune politică în cadrul căreia spune că a activat încă de mic copil. ”Eu mă consider social-democrată încă din copilărie, pentru că veneam des cu mama la ședințele de la PSD Lupeni și pot spune că îi cunosc pe cei mai  mulți dintre cei care activează în acest partid. Acest lucru a fost pentru mine și un factor decisiv atunci când am luat decizia de a mă implica și ca membru activ în PSD, pentru că știu cât de implicați sunt toți colegii mei în viața comunității locale. Sunt onorată de faptul că am fost propusă pentru a face parte din lista de propuneri a PSD Lupeni pentru Consiliul local. Ce putem face noi în Consiliul local ? În primul rând, îi putem asigura primarului Lucian Resmeriță acea necesară unitate de care nu a avut parte în primul său mandat, la nivelul Consiliului local. Eu sunt un om de echipă și știu că orice lucru major nu se poate de unul singur, ci doar cu sprijinul echipei. Asta cred că are nevoie cel mai mult, acum, actualul și viitorul primar social-democrat al Lupeniului: o echipă care să-l sprijine, un Consiliu local unitar care să fie garanția faptului că acele proiecte de care municipiul Lupeni are nevoie, se vor face !”, spune Oana Mihaela Someșan.

În opinia acesteia, tânărul primar al Lupeniului, Lucian Resmeriță, care și-a asumat misiunea de a realiza ”saltul înainte” al Lupeniului, pe care-l așteaptă cei mai mulți locuitori, are acum toate șansele ca, alături de o echipă de consilieri majoritar tineri, poate deveni și acel exemplu care să dea celorlalți tineri plecați din Lupeni, în căutarea unui trai mai bun, acel imbold de care au nevoie pentru a reveni acasă și pentru a înțelege că dezvoltarea Lupeniului și viitorul acestei comunități depinde în mare măsură și de ei. ”Lucian Resmeriță a demonstrat că ceea ce și-a propus să facă, în toate domeniile, a reușit să și facă. Este un exemplu pentru mulți tineri și care cred că poate fi un bun exemplu despre cum trebuie să acționeze un primar în folosul comunității pe care o reprezintă. Îmi doresc ca, împreună cu primarul Lucian Resmeriță și cu echipa PSD Lupeni, să facem în așa fel încât Lupeniul să redevină ”acasă” pentru toți cei care își doresc să revină și să trăiască aici, în acest atât de frumos colț de lume”, mai spune Oana Mihaela Someșan.

Despre misiunea sa de viitor consilier local, Oana Mihaela Someșan consideră că este cu atât mai importantă cu cât a primit invitația de a candida pe listele PSD Lupeni pentru Consiliul local chiar la cununia sa. Ce alt răspuns decât un DA hotărât ar fi putut să dea invitației de a asuma o responsabilitate în familia social-democraților din Lupeni, după ce a rostit deja un ”Da” fericit pentru constituirea propriei sale familii !

Comandat de PSD – Partidul Social Democrat Organizaţia Judeţeană Hunedoara
CUI 21200019