La Petroșani a fost deschis Biroul pentru Înmatriculări Auto

Home Administrație La Petroșani a fost deschis Biroul pentru Înmatriculări Auto
La Petroșani a fost deschis Biroul pentru Înmatriculări Auto

Un sediu secundar al  Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule a fost deschis pentru public la Petroșani, marți, 22 septembrie 2020. La eveniment au fost prezenți Vasilică Potecă – prefectul județului Hunedoara, Traian Berbeceanu – director de cabinet al ministrului Afacerilor Interne și Tiberiu Iacob Ridzi – primarul municipiului Petroșani.

La noul sediu al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule, care funcționează în sediul Poliției municipiului Petroșani, vor fi preluate documentele necesare operațiunilor de înmatriculare a vehiculelor şi de eliberare a plăcuţelor cu numere de înmatriculare.
”Este o normalizare a serviciilor care trebuie să fie în slujba cetățeanului, așa cum s-a întâmplat și in cazul biroului Casei de Asigurări de Sănătate, a Casei de Pensii sau a biroului de pașapoarte. Sunt pași concreți către descentralizarea serviciilor și apropierea acestora de oameni, ceea ce reprezintă un deziderat al meu, ca primar al municipiului Petroșani. Aceste demersuri nu se vor opri aici și voi face tot ce îmi stă în putere ca oamenii să aibă parte de cele mai bune condiții și să fie scutiți de drumuri costisitoare pentru rezolvarea unor probleme birocratice”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

De altfel, prefectul Vasilică Potecă a precizat că există posibilitatea ca până la sfârșitul anului, la Petroșani să poată fi efectuate și operațiuni legate de obținerea permisului de conducere. De asemenea, Vasilică Potecă, a declarat că în atenția guvernului și a ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, se află și posibilitatea deschiderii sau redeschiderii în Valea Jiului unor sedii secundare de lucru pentru Registrul Auto Român pentru pașapoarte și un oficiu vamal. ”Astfel, locuitorii din cele șase orașe ale Văii Jiului nu vor mai trebui să se deplaseze la Deva pentru rezolvarea solicitărilor referitoare la aceste servicii”, a precizat Vasilică Potecă, prefectul județului Hunedoara.

La rândul său, consilierul ministrului de Interne, reputatul comisar Traian Berbeceanu, le-a transmis celor prezenți că în scurt timp relațiile cu publicul vor fi mult îmbunătățite la nivelul Văii Jiului. În opinia acestuia vor fi identificate, cu ajutorul primarului Tiberiu Iacob Ridzi, spații suplimentare pentru desfășurarea activității în condiții mult mai bune pentru persoanele care se prezintă la ghișee.

Deocamdată, cert este că începând de astăzi, în fiecare marți și joi, între orele 10.30 – 14.00, pentru locuitorii Văii Jiului, la noul sediu din Valea Jiului al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule se vor desfășura activități de preluare și eliberare a documentelor necesare înmatriculării și de obținere a plăcuțelor cu numere de înmatriculare sau provizorii.