Apa Serv Valea Jiului / Informare privind avariile produse în urma ploilor abundente de duminică, 26 septembrie

Home Stiri la zi Apa Serv Valea Jiului / Informare privind avariile produse în urma ploilor abundente de duminică, 26 septembrie
Apa Serv Valea Jiului / Informare privind avariile produse în urma ploilor abundente de duminică, 26 septembrie
Conducerea Apa Serv Valea Jiului informează că, urmare a cantităților mari de precipitații din după amiaza zilei de duminică, 26 septembrie 2020, rețeaua de canalizare din municipiul Petroșani a intrat sub presiune, refulând în zona drumului de centură de pe DN 66A și afectând o bandă de circulație pe o lungime de aproximativ 40 de metri, în zona stadionului.
Echipele de intervenție ale Apa Serv s-au deplasat imediat la fața locului pentru a analiza situația. Aceasta a fost și tema unor dezbateri în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență. De altfel, directorul general al Apa Serv, Cristian Ionică, împreună cu directorul tehnic, Florin Donisă, împreună cu reprezentanți ai instituțiilor abilitate care fac parte din Comitetul Local pentru Situații de Urgență au făcut, odată cu scăderea debitului de apă și o verificare la fața locului. În urma verificărilor s-a constatat că apa a intrat pe sub covorul asfaltic, iar în ceea ce privește rețeaua de canalizare, s-a constatat că aceasta este funcțională, fiind exclusă surparea sau obturarea ei în zona în care a fost afectat asfaltul.
Reprezentanții companiei de apă menționează că rețeaua de canalizare care a intrat sub presiune face parte din rețeaua publică a municipiului Petroșani și deservește toată zona de centru și de nord a localității, iar această rețea a funcționat fără probleme majore de peste 40 de ani. În zilele următoare, urmează să fie efectuată și o expertiză tehnică de către instituții autorizate în acest scop, pentru a stabili responsabilitățile și modalitățile de reparare a suprafeței rutiere, pe porțiunea afectată de această avarie.
Potrivit celor de la Apa Serv, în prezent se fac eforturi pentru înlăturarea problemelor care au apărut, atât în situația menționată, cât și în alte zone din Valea Jiului, unde ploile abundente au cauzat avarii și probleme. Apa Serv precizează însă, în același timp, că nu este afectată alimentarea cu apă potabilă a locuitorilor din Valea Jiului.