Manifestări în ”regim special” de Ziua Mondială a Educației, în județul Hunedoara

Home Stiri la zi Manifestări în ”regim special” de Ziua Mondială a Educației, în județul Hunedoara
Manifestări în ”regim special” de Ziua Mondială a Educației, în județul Hunedoara
”Săptămâna Educației”, prestigioasă manifestare organizată sub egida Sindicatului din Învățământul Preuniversitar (SIP) Hunedoara, prin care este marcată Ziua Mondială a Educației, va avea în acest an o desfășurare ceva mai aparte, având în vedere condițiile deosebite în care se  derulează întreaga activitate din sectorul educațional.
Astfel, potrivit unui comunicat al SIP Hunedoara, programul activităților care vor fi organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, în perioada 05-09 octombrie 2020, a fost modificat. Astfel, vor fi organizate doar acele activități care nu presupun prezența fizică, față în față.
Concursul de manuscrise „Magister” – ediția 2020
Concursul de manuscrise se află în faza finală, de tipărire a lucrărilor care au fost selectate.
Lansarea volumelor se va realiza în mediul online și prin transmiterea către bibliotecile școlare din unitățile de învățământ a pachetelor cu volumele tipărite.
Simpozionul „Învățământul românesc între tradiție și modernism” – ediția 2020
Tema ediției: Educația la timpul viitor
Participarea este deschisă tuturor membrilor de sindicat. Se pot prezenta referate, articole, publicații etc. al căror conținut se încadrează în tematica simpozionului și în condițiile de redactare precizate.
Înscrierea la lucrările simpozionului se va face prin trimiterea unei lucrări/rezumat pe adresa de e-mail dedicată, siphd.simpozion@gmail.com, până la data de 10 octombrie 2020.
Lucrările trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:
– max. 3 pagini tehnoredactate;
– pagina A4, caractere Times New Roman 12 (justify);
– autorul și unitatea școlară vor fi precizate pe prima pagină a lucrării.
Participanții la lucrările simpozionului vor primi diplome de participare. Lucrările care se încadrează în tematica simpozionului și sunt originale vor fi publicate într-un volum colectiv.
Salonul Județean ProfArt – ediția 2020
Tema ediției: Experiențe
Înscrierea, cu maxim trei lucrări, în tehnici și dimensiuni la libera alegere a creatorului, se va realiza prin depunerea lucrărilor la sediul I.S.J. Hunedoara (str. Gheorghe Barițiu nr. 2) – Adriana Emilia Popa, în perioada 01-15 septembrie 2020.
Pe spatele fiecărei lucrări se vor preciza titlul lucrării, dimensiunile, tehnica, anul realizării, numele și prenumele cadrului didactic, școala, localitatea, însoțite de datele de contact (telefon și e-mail).
Anterior depunerii lucrărilor se va transmite la adresa de e-mail siphunedoara@gmail.com cel puțin câte o imagine de calitate superioară pentru fiecare lucrare (însoțită de datele tehnice ale lucrării), precum și o scurtă autoprezentare a creatorului.
Curatorul expoziției: Adriana Emilia POPA.