Rezultatele finale ale alegerilor locale din municipiul Lupeni

Home Politică Rezultatele finale ale alegerilor locale din municipiul Lupeni
Rezultatele finale ale alegerilor locale din municipiul Lupeni

Potrivit rezultatului oficial al alegerilor locale din 27 septembrie 2020, în municipiul Lupeni Partidul Social Democrat a câștigat detașat toate cele 4 categorii supuse scrutinului electoral.

În ceea ce privește funcția de primar, candidatul PSD Lucian Resmeriță a înregistrat un număr total de 5790 de voturi, corespunzător unui procent de 77,84% din numărul alegătorilor care s-au prezentat la urne.

Ceilalți candidați au obținut următoarele rezultate:

  • Cristian Roșu (PNL) – 12,38 % (921 de voturi);
  • Radu Napău Stoica (PMP) – 4,65% (346 de voturi);
  • Emil Tărcan (USR) – 3,17% (236 de voturi);
  • Nicolae Ivănuș (Pro România) – 1,94% (145 de voturi);

În ceea ce privește rezultatele pentru Consiliul local, PSD a înregistrat un scor care permite validarea mandatelor pentru un număr de 16 consilieri locali. Din structura politică a viitorului Consiliu local municipal de la Lupeni vor mai face parte alți 3 consilieri din partea PNL. Celelalte formațiuni politice înscrise în competiția electorală nu au întrunit pragul minim de voturi necesar pentru a accede în forul legislativ local.

Pentru alegerea Președintelui Consiliului județean Hunedoara, la Lupeni candidatul PSD Laurențiu Nistor, câștigător al alegerilor pentru această funcție administrativă, a fost creditat cu 5122 de voturi, în timp ce candidatul Alianței PNL-UDMR-PNȚCD, Adrian David a primit doar 814 voturi.

În ceea ce privește votul pentru alegerea consilierilor județeni, alegătorii din Lupeni au ales în proporție covârșitoare lista de candidați a PSD, pentru care au votat 5261 de alegători, în timp ce lista de candidați a PNL a fost votată de 641 de alegători.

Potrivit președintelui Organizației PSD Lupeni, senatorul Cristian Resmeriță, aceste rezultate reflectă fără dubii încrederea pe care cetățenii municipiului Lupeni o au în continuare în echipa PSD. ”Este un scor foarte bun, atât în ceea ce privește votul primit de candidatul nostru pentru primar, Lucian Resmeriță și de candidații pentru Consiliul local. Avem o majoritate clară, istorică și decisivă, zic eu, pentru tot ceea ce va însemna continuarea punerii în operă a programului nostru de dezvoltare a municipiului Lupeni. Avem rezultate bune și la Consiliul județean, dar și în ceea ce privește alegerea domnului Laurențiu Nistor în funcția de președinte al CJH. Felicit câștigătorii acestor alegeri locale de la Lupeni și felicit întreaga noastră echipă, care a muncit exemplar și le mulțumesc tuturor cetățenilor municipiului Lupeni pentru încrederea lor”, a declarat Cristian Resmeriță, președintele PSD Lupeni.

De cealaltă parte, liderul PNL Lupeni, Cristian Roșu mulțumește alegătorilor săi și felicită echipa câștigătoare, dar evidențiază și faptul că în această localitate, PNL a rămas singura alternativă politică la PSD. ”Mulțumesc cetățenilor care și-au exprimat votul și care i-au ales ales pe cei ce vor conduce orașul. Am acumulat o experiență utilă prin participarea la aceasta competiție electorală și sunt onorat de faptul ca mulți dintre dumneavoastră ne-ați acordat votul. Mie și echipei PNL. Îl felicit pe Primarul Lucian Resmeriță și pe cei 16 consilieri PSD și le doresc sa ia cele mai bune decizii pentru construirea viitorului comunității noastre. PNL rămâne, pentru următorii 4 ani, singura alternativa la PSD în Consiliul Local Lupeni. De aceea noi, cei 3 consilieri din opoziție, vom lupta pentru transparență, corectitudine, cinste, performanță, investiții, locuri de muncă, fonduri europene i un nivel de trai mai bun”, a declarat Cristian Roșu.

Noile autorități publice locale de la Lupeni vor fi învestite în prima decadă a lunii octombrie.