Rezultatele finale ale alegerilor din orașul Petrila

Home Politică Rezultatele finale ale alegerilor din orașul Petrila
Rezultatele finale ale alegerilor din orașul Petrila

Petrilenii au decis că ”drumul cel bun” propus de primarul Vasile Jurca și echipa PSD Petrila este direcția pe care trebuie să o urmeze în următorii 4 ani administrația locală din această localitate, dar și din județul Hunedoara. De aceea, votul petrilenilor a fost unul categoric, pe toate linii pe, pentru oferta electorală a PSD, care a obținut astfel cel mai bun rezultat politic de la Petrila din ultimii 30 de ani.

Primarul Vasile Jurca (PSD) a fost astfel reconfirmat în funcție, detașat cu 65,07% din opțiunea electoratului prezent la urne, respectiv cu 5555 de voturi. Acesta a fost urmat, la mare distanță, de fostul primar Ilie Păducel (PNL), cu 1617 voturi, corespunzătoare unui procent de 18,94%. Plecat din funcția de viceprimar PSD pentru a candida pentru primar din partea Pro România, Dorin Curtean nu a reușit să acumuleze decât 12,33% din electori, respectiv 1053 de voturi.

Chiar dacă nu a reușit să-și transfere întregul capital electoral și către formațiunea politică pe care o conduce, primarul Vasile Jurca a obținut o majoritate confortabilă în structura viitorului Consiliu local, unde va avea 13 consilieri locali, grație celor 4706 voturi pentru PSD reprezentând 55,91%, acesta fiind cel mai bun scor politic al social-democraților din Petrila de până acum. Din viitorul Consiliu local al orașului Petrila vor mai face parte 3 consilieri locali de la PNL (partid care a obținut 1240 de voturi) și alți 3 de la Pro-România (partid care a obținut 917 voturi). Celelalte formațiuni politice și candidați independenți înscriși în competiție nu au trecut pragul electoral de 5%, prevăzut de lege, consemnând următoarele rezultate: PMP – 334 voturi, USR – 302 voturi, Gheorghe Boantă (independent) – 248 voturi, ALDE – 189 de voturi, Emanuel Andronache (independent) – 185 voturi și PER – 113 voturi.

PSD a câștigat detașat la Petrila și alegerile privind desemnarea compoziției politice a viitorului Consiliului județean, dar și competiția privind alegerea noului Președinte al CJH. Astfel, Laurențiu Nistor a obținut 60,49% din voturi, respectiv 5164 de voturi, principalul contracandidat al acestuia, Adrian David (PNL) clasându-se la Petrila abia pe locul al treilea, cu un procent de 11,49%, respectiv 981 de voturi. Pe locul al doilea la această categorie de alegeri, petrilenii l-au preferat pe Dacian Ciodaru (Pro România) care a adunat 1057 de voturi, respectiv 12,38%.