Ateliere tehnologice gratuite pentru elevii claselor primare și gimnaziale din orașul Uricani

Home Educație Ateliere tehnologice gratuite pentru elevii claselor primare și gimnaziale din orașul Uricani
Ateliere tehnologice gratuite pentru elevii claselor primare și gimnaziale din orașul Uricani

Asociația pentru Educație EVO va derula, în perioada octombrie – decembrie 2020, în cadrul proiectului “Tehnologia în educație”, o serie de ateliere gratuite pentru elevii claselor primare și gimnaziale din orașul Uricani, județul Hunedoara. Proiectul este finanțat prin programul StartONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. De asemenea, proiectul se bucură și de sprijul instituțiilor publice locale, prin Primăria Uricani.

Proiectul “Tehnologia în educație” urmărește conștientizarea în vremurile actuale a importanței folosirii tehnologiei în educație în rândul a 400 de elevi de școală primară și gimnazială din orașul Uricani. Toate atelierele vor fi adaptate astfel încât interacțiunea și contactul social să fie limitate, respectând toate normele de distanțare fizică, prevăzute de actualele prevederi legale.

“Tehnologia a devenit o parte a vieții noastre. Aceasta a schimbat educația într-un mod care a fost inimaginabil cu câteva decenii în urmă, importantă este însă măsura cu care o folosim și scopul. De asemenea, în timpurile actuale, educația și tehnologia se completează alternativ. Tehnologia în educație are un imens avantaj față de învățământul tradițional, facilitând asocierile informației teoretice cu practica. Educația bazată pe competențe practice și tehnologie contribuie semnificativ la capacitatea elevilor de dezvoltare. Armonioasă.” a declarat Elena Vochițoiu, Președinte al Asociației EVO și Coordonator al proiectului.

În cadrul proiectului “Tehnologia în educație” elevii din clasele primare și gimnaziale din orașul Uricani vor beneficia de ateliere non-formale susținute gratuit de reprezentanții EVO.

Atelierele vor fi structurate astfel:

– tehnologia în educație : “Google in education, Microsoft in education, Apple in education”. Copiii vor învăța să nu fie dependenți și să folosească tehnologia în mod responsabil, util și eficient prin mentorship și puterea exemplului:

Copiii sunt oglinda părintelui, dacă adultul citește o carte și copilul va fi curios sa deschidă o carte!

– dezvoltarea gândirii morale prin dezbateri, joc de rol și teatru alături de un formator specializat. Teatrul are un rol cât se poate de practic și bine conturat în dezvoltarea copilului, atât sub aspect emoțional, cât și psihologic, intelectual și conceptual.

– dezvoltarea creativității, prin realizarea unor îngeri din hârtie și șnur din fire colorate! Mai ales în primii ani de viaţă, creativitatea este un element esenţial pentru dezvoltarea emoţională, cognitivă şi personală a copilului. Activitățile de lucru manual au următoarele beneficii pentru copii:- stimuleaza imaginatia și auto-disciplina, dezvoltă coordonarea mâna-ochi, dau încredere de sine, cultivă interesul pentru explorare,  încurajează munca în echipa

Inițiatorul proiectului este Asociația pentru Educație EVO, organizatie neguvernamentală creată din dragoste pentru copii și din convingerea că educația le poate schimba în bine viitorul , scopul acesteia fiind acela de a ajuta copiii aflați în dificultate din zone defavorizate. Echipa de implementare este formată din cadre didactice, formatori sau voluntari în programe educative.

“Tehnologia în Educație” este un proiect finanțat prin programul Start ONG, care este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non administrative si grupurilor informale/ de inițiativă.