Senatorul PSD Cristian Resmeriță renunță la ”bannerele discordiei” dar denunță, în același timp ”dictatura politică” a primarului din Petroșani

Home Politică Senatorul PSD Cristian Resmeriță renunță la ”bannerele discordiei” dar denunță, în același timp ”dictatura politică” a primarului din Petroșani
Senatorul PSD Cristian Resmeriță renunță la ”bannerele discordiei” dar denunță, în același timp ”dictatura politică” a primarului din Petroșani

Acțiunile de precampanie electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie au debutat, la Petroșani, sub același semn al discordiei între reprezentanții PSD și primarul liberal al localității, pe tema legalității amplasării unor bannere de promovare politică pe domeniul public al acestei localități.

Pe de o parte, primarul Petroșaniului spune că PSD a amplasat astfel de bannere înainte de a obține avizele legale necesare, iar pe de altă parte, senatorul Cristian Resmeriță, cap de listă al senatorilor propuși de PSD în județul Hunedoara, îl acuză pe primarul Tiberiu Iacob Ridzi că nu doar că a refuzat să aprobe Organizației locale a PSD Petroșani solicitările privind amplasarea unui număr de 8 bannere electorale, dar a dispus ca și cele 5 care au fost montate de social-democrați să fie coborâte de pe stâlpii de iluminat stradal. În semn de protest față de atitudinea primarului din Petroșani, senatorul Cristian Resmeriță împreună cu liderul PSD Petroșani Ioan Rus și echipa consilierilor locali ai PSD au organizat astăzi un marș de la sediul de campanie la Primărie, unde a fost depus un astfel de banner de informare politică. ”Constat cu o oarecare dezamăgire că, în chestiunea aceasta a amplasării de bannere electorale, istoria se repetă la Petroșani unde există un primar dictator, care vrea să-și vadă doar el chipul pe acest tip de afișaj politic, așa cum a procedat și în campania electorală pentru alegerile locale când a tergiversat aprobarea cererii de montare a bannerelor pentru candidatul PSD, Costel Avram. Probabil cultul personalității și al răutății pe care le demonstrează domnul primar Ridzi este moștenit probabil din vremea când era membru al PDL. Ce mă miră pe mine este că dânsul, în calitate de primar, în loc să sprijine oamenii și competitorii politici, abuzează de poziția pe care o are și de anumite termene pe care legea i le permite în emiterea unor dispoziții legale. Spre comparație, vreau să spun că niciun alt primar din județul Hunedoara nu și-a permis să împiedice adversarii politici să pună niște banale bannere. La Petroșani, în cursul zilei de ieri, domnul primar și-a permis chiar să dea ordin angajaților săi ca acele 6 bannere pe care colegii din PSD Petroșani le-au urcat pe stâlpi, să fie date jos. Ceea ce mă miră pe mine este faptul că Tiberiu Iacob Ridzi s-a învățat să abuzeze și doar cei care sunt lângă el sunt bine tratați, în timp ce peste 80% din populația Petroșaniului este neglijată și a ajuns să-l urască”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Acesta a explicat că PSD Petroșani a depus cererea pentru amplasarea unui număr de 8 bannere electorale în cursul zilei de marți, 6 octombrie, așa cum s-a procedat și în alte localități din Valea Jiului și din județul Hunedoara însă singurul loc unde primarul nu s-a grăbit să aprobe această formalitate este municipiul Petroșani. ”Îmi este mie jenă de rușinea primarului Tiberiu Iacob Ridzi, pentru că în loc să putem vorbi în această perioadă preelectorală despre proiectele sale de dezvoltare pentru Petroșani și despre cum pot eu, ca senator al Românei, să-l sprijin în implementarea acestora, trebuie să discutăm despre niște banale bannere și despre un primar față de care eu mi-am format această tristă imagine că e doar un primar care nu știe altceva decât să pună bannere și să dea jos bannerele adversarilor săi politici”, a mai spus senatorul Cristian Resmeriță.

În opinia senatorului social-democrat, această atitudine a edilului din Petroșani este un afront adus colegilor săi și miilor de simpatizanți ai PSD din municipiul Petroșani. Cu toate acestea, Cristian Resmeriță spune că, împreună cu colegii din Organizația PSD Petroșani, au luat decizia de a renunța la amplasarea bannerelor electorale pentru care astăzi, Primăria Petroșani a emis, parțial, autorizația aferentă. ”Am decis, împreună cu colegii noștri, ca semn de protest față de atitudinea dictatorială a domnului primar Ridzi să renunțăm la amplasarea acestor bannere. În locurile pe care ni le-a aprobat, în cele din urmă, după atâta zarvă, îi lăsăm domnului Ridzi plăcerea de a-și afișa propria imagine, așa cum am văzut că îi face plăcere să o facă. Și pentru că domnul primar Ridzi ne-a furat și cele 6 bannere pe care colegii le montaseră deja pe străzile din Petroșani, am adus astăzi și un al șaptelea banner pe care i-l facem cadou și-l depunem aici, pe scările din fața Primăriei Petroșani”, a mai arătat senatorul Resmeriță.

În opinia președintelui Organizației locale a PSD Petroșani, Ioan Rus acest incident nu este unul singular, ci din păcate tinde să devină o obișnuință periculoasă în atitudinea primarului localității. ”Ceea ce se întâmplă astăzi nu este ceva ieșit din comun, la Petroșani. Acest lucru s-a întâmplat și de-a lungul anilor, așa cum s-a întâmplat și în alegerile locale când 4 bannere ne-au fost date jos, pentru că documentele pe care noi le depunem nu sunt aprobate la timp. Mă întreb dacă acest oraș, care ar trebui să fie un loc al fair-play-ului, a devenit cumva proprietatea cuiva, moștenirea cuiva? Din păcate, nu pot să vorbesc despre un progres politic la Petroșani și o spun cu părere de rău, ceea ce vedeți astăzi nu e un incident izolat, ci un mod de lucru cu care s-a obișnuit primarul Iacob-Ridzi”, a declarat Ioan Rus.

Cu toate că, potrivit legii, pentru aprobarea documentațiilor pentru afișaj stradal, administrația locală are la dispoziție un termen de 30 de zile pentru a răspunde solicitanților, senatorul Cristian Resmeriță spune că, dacă ar fi vrut cu adevărat, așa cum au procedat toți ceilalți primari din județul Hunedoara, ar fi putut aproba pe loc documentele depuse de formațiunile politice angrenate în procesul electoral. ”Sigur, poate că ar fi trebuit să depunem în ianuarie documentația pentru ca domnul primar Ridzi să ne-o aprobe în noiembrie dar, lăsând gluma la o parte, cred că dacă avea bunăvoință ar fi putut aproba cererea noastră privind amplasarea unor banale bannere cel puțin cu tot atât de multă rapiditate cu care o face atunci când aprobă pentru apropiații săi vânzări de spații și terenuri din domeniul public și poate va veni vremea să vorbim cu mai multă aplecare și despre acest lucru”, a mai precizat senatorul Cristian Resmeriță.